Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, mám recept na omáčku s vepřovým masem a houby. V popisu je lžička škrobové moučky. Jenže nevím z čeho se dělá škrobová moučka nebo se musí koupit např. v sáčku?
Když to zahustíte lžíci hladké mouky a necháte pěkně provařit, tak to bude také dobré. Jo a do hrnku se studenou vodou - stačí polovina hrnku - rozmíchejte lžíci hladké mouky tak, aby nebyly hrudky a pomalu lejte do vroucí štávy (ještě nezahuštěné omáčky) a stále míchejte, než to zhoustne. Potom pomalu nechte provařit - občas zamíchejte, at se vám to ode dna nepřipálí. Stačí 15 až 20 minut. Hladkou mouku můžete event. nahradit i polohrubou.
Dobrý den, škrobová moučka - to je např. Solamyl. Anebo si ji vyrobte sama. Postrouhejte bramboru najemno, vymačkejte z ní vodu, nechte odstát např. v misce. A na dně misky pak naleznete škrobovou moučku.
aha, no Solamyl nemám ale Škrob jo. Snad je to stejné a dá se to tím nahradit. Jinak samozřejmě děkuji za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.