Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat, co všechno se musí smíchat za přísady, aby vznikl karamel? Chtěl bych si jej jednoduše "podomácku" vyrobit. Prosím poraďte.
Hrnec, panec ...nasypat cukr krystal a michat a on ten karamel půjde videt..a kdyz se do toho sypnou slunecnicova seminka je to opravdu basta..
Anebo plechovka salka varena v hrnci cca 2 hodky, po jejim schladnuti je tuhomekky karamel na svete v papinaku je to samozrejme driv,..
Dcera jako dítě, nasypala krystalový cukr na pánev do lžíce vody a míchala a nespouštěla z očí, dokud to nemělo správnou barvu. Pak tam kápla smetanu, povařila a nalila na pokličku k vychladnutí. Tu pokličku, obrácenou, měla na nějakém hrnci už připravenou. Oříškama, semínkama nezkazíš! Pozor! je to nesmírně horké a spálenina je strašná.To kondenzované mlíko, jak píše hangar, nemá chybu! A když se to rozmixuje s rumem, vanilkovým cukrem a žloutky Špicovní!
Už před mnoha lety,když jsme koupili mikrovlnku,jsem dětem dělal karamelky jako "cuc na klacku."Do varné skleničky jsem nasypal něco krystalu,na to lžičku másla a pár kapek vody.Po asi 15 sec.se cukr roztavil a pochvíli začal hnědnout.Rychle jsem sklenku v rukavici vyndal a namáčel připravené špejle.Neškodí ani pár kapek citronu.Je to rychlé a bezpečnější,než na ohni.Tam totiž cukr může vzplanout.Na elektrice je to nepohodlné,
JABRAKA
já znám recept z mikrovlnky. dáte 50gramů cukru krystal , 1 lžíci vody a kdo chce kousek másla nebo 1/2 lžičky citronové štávy na talíř .Pak to dát na 3 minuty do mikrovnky na 750W musíte to ale hlídat,karamel nesmí být moc tmavý. ALE POZOR! Jednou jsem zkušela keramický talíř a prasknul. Zkuste porcelánový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.