Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak využít listy z červené řepy?

Od: brunecova® odpovědí: 10 změna:

Připravuje někdo saláty z listů červené řepy? Chtěla bych vědět, zda je lepší listí nejprve spařit

a jaká je nejchutnější zálivka. Děkuji za radu.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

laura303*

3x

Snadno si lze z listů rostliny červené řepy udělat koření - listy usušíme a pak je můžeme dávat nejen do polévek, ale i do omáček na dochucení.Málokdo ví, že se dají jíst i listy červené řepy - upravovat jako špenát, či do nich balit maso nebo jimi naopak plnit závitky.

fidonet*

ano jíst se dá všechno, jen jde o to aby to mělo nějakou chut. K čemu mít sušené listy červ.řepy, které nevoní a nijak nechutnají?

 

lidus*

2x

V TV jednou bylo, že nejíme zeleninu celou a jakýsi černoch dělal salát z toho zeleného z mrkve-fuj.jíst listy řepy by mě teda nenapadlo-nejsem králík.

cyril*

Z toho si nic nedělejte, je to jen nedostatek fantazie. Listy "mangoldu" také nemůžete? I to je v podstatě řepa.

 

hop®

2x

Já asi jsem králík, co se týká téměř čehokoliv zeleného - lépe řečeno zeleninového (nemyslím tedy zkažené maso), nemívám problém ochutnat a sníst, zkusím sehnat řepné listy. Ochutnám, a třeba mě nějaké využití napadne...

lidus*

tak to zkuste salát z listů hroznového vína, nebo závitky z téhož listí plněné zeleninovou směsí s rýží a zapečené-no ochutnala jsem to, sníst se to dalo.

 


Kamarádka mě poprosila, abych se tady zeptala na to listí z řepy. Také jsem se tomu divila. Nikdy jsem o tom nic neslyšela, že by se z toho něco připravovalo. Jinak bulvu zavařuji, to já ráda. Děkuji za odpovědi.

 

knopka*

0x

Nakrájet a spařit .A ještě se dělá nakládané ty červené tuhé stonky jako okurky, anebo i jako kys.zelí-mléčné kvašení .

 

barah

0x

Dobrý den,

listy červené řepy jsem používala i nespařené do salátů a taky jsem jimi nahradila špenát. Například jsem dělala sýrový koláč s kuřecím masem a místo špenátu jsem dala nespařené listy řepy. Všem to chutnalo

Pro zájemce dávám odkaz na recept: Sýrový koláč s ku/....

petraska

Dobrý den,

zmiňujete se, že z listů červené řepy děláte špenát, mohla byste mi napsat postup? A dá se i zamrazit a dále s ním pracovat jako s klasickým špenátem?

Předem děkuji za odpověď

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]