Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ganulovaná jíška - není lépe rozpustná

Od: sabrina® odpovědí: 17 změna:

Ahojky, mám problém jenom já nebo i ostatní? Poprvé jsem si koupila granulovanou jíšku a když jsem ji (podle návodu) přisypala do vroucí tekutiny , tak se mi nerozpustila , omáčku nezahustila a ty granule mi tam teď plavou... Prosím pomóóóc...nevím co s tím! Hlavně, že mají na obale napsáno : " LÉPE ROZPUSTNÁ " - vyrábí to Vitana.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

4x

Sabrino, zkuste omáčku přecedit a přepasírovat přes cedník. - možná by to šlo i rozmixovat. Já nepoužívám kupovanou jíšku, raději si ji dělám sama. A když by omáčka byla málo hustá, rozmíchejte v hrnku trochu studené vody a lžíci hladké mouky nebo solamylu a ještě ji dohustěte. Někdy stačí i udělat kuličku s másla a hladké mouky. Určitě to půjde napravit.

kytka*

Já bych ji tyčovým mixerem rozmixovala, ale ještě se mi to nestalo, občas ji použiji také .

doplněno 16.03.10 18:41:

Lépe je omáčku nebo polévku odstavit ,aby přímo nevřelo a nasypat ,rozmíchat, malinko povařit jen minutku, ale není nad domácí jíšku.

 


3x

Zkuste to, jak radí paní Lidka, příště si kupte od KNORRA jíšku. Ta od Vitany to dělá, jednou jsem ji zkusila a vyhodila jsem ji...Nejlepší je si udělat jíšku doma. Ale tu od Knorra občas použiju, když spěchám a rozpouští se dobře, ale je dražší...

binka*

Atramo. mně to dělá i jíška od Knorra. Copak omáčka, maso vyndám a použiju buď mixér nebo cedník, horší je to s polévkou ... Chci tam mít zeleninu nebo brambory na kousky, ne propasírovanou jak pro dítě ... Nehledě na to, že má pak pokrm divnou chut - cítím tam ztuhlý omastek ...Není nad domácí jíšku.

 

annas*

1x

Také dělám jíšku sama. Ale na zkoušku jsem granulovanou jíšku koupila. Existují 2 druhy - jeden se může dávat rovnou do horké polévky či omáčky. U druhého se musí vařící tekutina vypnout, nechat chvíli odstát a teprve potom rozmíchat jíšku. U tohoto druhého typu se mně také jednou stalo, že jsem jíšku nasypala do vařící omáčky a zůstaly v ní hrudky - nepřečetla jsem si návod. Při dalším použití - vše bez problémů. Zkuste se podívat na přípravek, který máte doma, přečíst si návod a prověřit, zda jste postupovala správně.


Návod jsem si pročetla pozorně a postupovala podle něj : vsypat do vroucí tekutiny a 1 min. nechat povařit . Nějak se nezadařilo...tuto jíšku už nikdy více!

karina*

Takhle stejně jsem 1x dopadla i já. Myslím, že chyba je v tom návodu, že se nemá sypat do vroucí vody, ale má se předem rozmíchat ve vlažné. Nevím co jsem měla za značku, ale vrátila jsem se ke klasice - samodoma dělané.K.

 


Také si dělám jíšku doma, ale chtěla jsem to vyzkoušet...a takto jsem dopadla. Rozmixovala jsem to a už je omáčka O.K. .Všem děkuji a jíšku okamžitě vyhazuji!

lidka*

Sabrino, to není nutné vyhodit. Já mimo vajíčka přidávám do špenátu i trochu jíšky, tam by to určitě šlo. Jinak na zahuštění štávy třeba k příroďáčkům. Třeba to vyzkoušejte, jak doporučují kolegyně, do polévky odstavené z plotýnky a teprve potom nechat přejít varem. Jistě by se ještě něco našlo, kde ji použít. Ale to je jen můj nápad, kde by možná ještě byla k použití.

 


0x

Taky jsem ji jednou zkusila, spíš ze zvědavosti, ale neosvědčila se, měla jsem stejný problém, Knorr jsem nezkoušela, ale ještě navíc jsem se potom v časopise dočetla, že v těchto instantních je spoustu E-ček, tak si říkám, že domácí jíška není zase tak náročná, tak proč kupovat náhražky?

1jara*

Takto dělám jíšku, naučil jsem se to na vojně. Na pekáč nasypu mouku, tak pěti milimetrovou vrstvu. Dám do vyhřáté trouby nechám upéci pozor hlídat je to velice rychlé.Nechám s chladnout, uložím do vakuové sklenice a mám na víckrát. Stačí nasypat do hrníčku zrozmíchat se studenou vodou a můžete zahustovat.

doplněno 19.03.10 20:58:

Hlavně je bez tuku.


Tak tuhle jíšku neznám, ale vypadá to zajímavě...určitě vyzkouším.

 

barbakan*

0x

Milé dámy, i já používám jíšku Knorr,ale dříve než ji vložím do polévky(omáčky) rozmíchám ji ve sklenici teplé vody a pomalu,za stáleho míchání ji vleju do polévky.

 

kytka*

:DUž jsem se lekla než jsem dočetla ji leju do Wc . jako v tom vtipu povaříme ,zamícháme a za pozvolného míchání lejeme do WC

19.03.10 18:15

 

kolonka

0x

Souhlasím, že nejlepší je jíška domácí. Někdy není čas nebo suroviny na její smažení. Proto když mám čas a dělám jíšku máslovou nebo sádlovou, udělám jí rovnou na pánvi více, třeba i z půlky másla, řidší nebo hustší, jak je kdo zvyklý. Použiji potřebné množství, ostatní nechám vychladnout a vlažnou dám do kelímku s víčkem do lednice (lepší je širší a nižší kelímek), kde vydrží třeba i měsíc. Při potřebě jí rychle a snadno naškrábu lžící a použiji klasicky.

 

eli*

0x

když jsem si koupila nějakou levnéjší, myslím bylo to Tesco, když jsem to chtěla vyzkoušet, tak jsem musela dát polovinu balení, aby to mělo nějaký efekt... ale s jíškou od Vitany problém nemám, používám tu tmavou a opravdu si nemůžu stěžovat...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]