Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potřebovala bych radu. Chtěla jsem osmažit stehýnka obalovaná v trojobalu,ale vím,že jsem to jednou dělala a nebyla úplně u kosti dodělaná . Je nějaký způsob,jak to udělat, aby se dobře propekla i u kosti?
Když smažím kuřecí stehna, naříznu stehno (spodní paličku) v polovině od vrchu až dolů ke konci a na obě strany maso jakoby rozevřu. Vznikne takový trojúhelník. Dávám při tom pozor na tu slabou špičatou kůstku, která je těsně u stehenní kosti. To kvůli malým dětem, abych ji nepřeřízla a nezůstala špička v mase. Potom obalím v trojobalu. Podobně udělám i vrchní část stehna. Takže z toho udělám dva řízky. Ale i celé stehýnko lze udělat podobně. Na počátku osmažím rychle z obou stran a potom pomalu dosmažím pod pokličkou a nebo dám do trouby asi na 120°C - jenom dopéct. Dobrou chut!
Tak já se přiznávám,že jsem je nakonec upekla. A pak jsem si to i rozmyslela s tím vařením,takže až příště budu chtít smažít v trojobalu,tak to hodlám udělat tak, jak říkáte. tedy osmahnout a potom dopéct.
Děkuji všem a dobrou chut ( pokud zrovna jíte)
Dopadla jsem kdysi stejně s králičími stehny - osmažená na pánvi jsem je hrdě naservírovala a s hrůzou zjistila, že jsou u kosti syrová... Pak mi tchyně vysvětlila (u nás doma se tohle jídlo nedělávalo), že musím tyto "vysoké" řízky smažit v troubě. Rozpálím tuk v pekáči, nakladu řízky a pomalinku smažím, za 20 minut obrátím a smažím dál.
Práě po takových zkušenostech s většími stehny už pouze dělám tak, že stehno vykostím, udělám řízek přes celý talíř a kosti využiju na vývar.
Několik možností. Maso předvařit ve slané vodě (10 minut varu stačí) a pak smažit. Lze také prodloužit dobu smažení snížením teploty, čím má porce čas na dokonalé prohřátí (propečení). A je také možné porce po usmažení nechat dojít v troubě...
Tohle jsme dělali kdysi na čundru s celým kuřetem. Nezapomeňte ale že s vařením, vyvaříte část chuti a změníte přirozenou chut kuřete. Ale řešení je to dobré.
S tím předvařením si nejsem jista.Maso musí zákonitě přeci ztratit část své chutě.
doplněno 14.03.10 11:28:kytka já ještě je maximálně vykostím.
Velmi dobré je,když stehýnka nebo jakékoliv jiné maso usmažíte tak,aby byla stouhanka opečená.Pak i když jsou uvnitř syrová,dám na pekáč,trošku podleju vodou(někdo dává omastek),přikryju a dám péct asi na 180,stupňů cca 40,-50,minut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.