Nejste přihlášen/a.
Zdravím holčata. Moje paní něco kuchtí a zjistila, že vlašské ořechy jsou nahořklé. Nemate nějaký fígl co se s tím dá dělat?
S nahořklými ořechy bych nic nedělala, je to škoda námahy, protože hořkost je pak cítit i ve finálním výrobku. Nejlépe ořechy skladovat /jádra/v mrazáku, nebo je sterilovat ve sklenicích . Vydrží Vám takto bez úhony i několik let.
No jo, všichni mate recht. Jenže pořád nebyl čas na louskání. Alespoň teď ptáčcí mají radost z oříšku a tučné housenky. Všem Vám děkují za rady. Byly předány kompetetní osobě k realizaci. Stafan.
Jak sterilizovat? Při průchodu teplem nezmění svou přirozenou chut´? Podle mně je to dobrý nápad, jen bych poprosil o radu, jak na to. Děkuji. Jinak mražak používam a připojuji se. Opravdu bezproblémové uskladnění, ale není nafukovací. Asi bych upřednostníl skerilizaci.
doplněno 10.02.10 09:14:Jinak jsem se nechtěl k otazce vyjadřovat. Už žena včera říkala, at tam napíšu krátce : VYHODIT. Je to smutné, ale opravdu jen vyhodit. Vím, že ořechy jsou drahé, že to moc naštve, zvláště když chci upéct ořechový dort, ale s tím nejde nic udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.