Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
občas doma sama nakládám utopence. Jsou v mém okolí velmi oblíbené. Už i sem na Poradnu jsem kdysi dávala na přání ostatních recept. Mám ale jeden problém. Do nálevu se dává i cibule na kolečka. Syrová. Zalévá se chladným nálevem, vše se nechává rozležet asi 7 - 10 dní.
Jenže skoro nikdo nemůže tu cibuli ukousat. Tím nálevem ona nezměkne a starší lidé s tvrdou cibulí mají problém. Většinou vyjíme jen buřty, cibuli vyhodím. Což je škoda.
Proto mě napadlo, nešlo by nějak tu cibuli změkčit? Povařit? Podusit? Je to jen můj nápad, nikdy jsem o tom neslyšela.
Jak byste vylepšili recept, ve kterém by byla syrová neukousatelná cibule? Aby to nebylo na úkor chuti a kvality pokrmu. Děkuji - Jaga.
babajaga - myslím to tak, že syrovou a oloupanou cibuli nakrájíte na čtvrtky a v mixéru lehce nebo více (podle stavu chrupu) rozmixujete/nasekáte. A touto směsí potom buřty prokládat a "zaoctovat".
Nakrájet na velice tenoučké proužky.
Cibuli nemusíte vyhazovat, v krabičce dát do mrazáku a až budete péci maso, vložte ji pod pečeni. Vepřové, kuře, ryba apod. Jde to.
Neporadím, páč neumím vařit. jen vím, že manželka dělá utopence často, ze dvou kil špekáčků. I kámoši si pochutnají. Ale domnívám se, že s cibulí není problém, každý jí ukouše, stejně tak jak na tlačence, u guláše a podobně, Všude kde je syrová cibule, musí být křupnutí v puse.
Nedovedu si představit cibuli rozmixovanou, ale jen proto, že jsem to nikdy nejedl.
milancukrar - že Vy už si nepamatujete na reklamního oblíbence Horsta ? Ten měl/nabízel takový malý mixér a v něm někdy sekal cibuli (nahrubo nebo najemno) a někdy dokonce i betonovou kostku. No, nekupte to .
A co nakrájenou cibuli předtím spařit horkou vodou? Pak bude měkčí.
Lepší bude předem v nálevu cibuli povařit, nechat vychladnout a pak teprve vkládat buřty s kořením do sklenic.
nov - a což ji tam nedávat vůbec, když povařením ztratí ten svůj "drajf", kvůli kterému se k buřtům přikládá .
bene, jde o tu cibulovou chut v nálevu, kterou do sebe musí buřtíky vtáhnout. Ta se povařením neztratí.
nov - budu Vám to věřit a mít v ty buřty stejnou důvěru/v jejich touze nasávat, kterou snad nezklamou . Ale, jak zde vidíte, tak někdo si neumí představit umixovanou cibuli, resp. asi si myslí, že to bude jiná chut nebo to musí být vždy kaše. Jenže, já to myslel tak, že stačí počítat do tří - na jedna pustit mixér s vloženou cibulí, na dva mixér běží a na tři ho vypnout (snad to lze pochopit i bez vloženého videa ). A kdo se bojí mixéru, tak bude sekat cibuli nožem na prkénku (a potom uklízet).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.