Nejste přihlášen/a.
Posuďte recept.
V okolí úplně vymizely kádě s kapry, ba i rybárny, prodavačky mají často na hlavě čepičku "Santa Klaus".
Sváteční karbanátky
1/2 kg mletého hovězího masa
1 větší vařený brambor
1 vejce
1 velká cibule nakrájená na jemno
7 stroužků česneku nakrájených na jemno
pepř, sůl, zbytek "koření do mletých mas" (hodně)
máslo nakrájené na kousky
Vše smícháme dohromady, kostičky másla vmícháme až nakonec. Dáme odležet do chladničky alespoň na den.
Vytvoříme spíše menší a ploší placičky, lehce obalíme ve špaldové hladké mouce a smažíme na oleji.
Kapří půlky prodávali v Albertu, Bille, Globusu, Famili Market rozvoz, Košík na on-line. .. jistě i jinde. Nevím, jaký větší obchod máte blízko.
Můžete koupit i rybí filé, nebo někde doporučovali povařený celer, kdy plátečky obalíte. Mnozí mají kuřecí, nebo vepřové řízky.
Osobně (ale ne na vánoce) dělám též placičky z hovězího masa, nebo jen vepřového, či smíchané. Přidala bych ještě namočenou housku (větší půlku) a lžíci hladké mouky. Aby bylo smažené vhodné k bramborovému salátu, obalila bych v trojobalu. Pokud budete mít pouze brambory, můžete mít placičky i bez trojobalu a nějaký zeleninový salát.
Kapr a salát je sice tradice, ale ne všude. Někdo též preferuje vinnou klobásu. Prostě, hlavně at chutná a hospodyně není unavená ještě před rozsvícením stromečku a neusíná s nosem v talíři s polévkou.
To máslo je pro mne novinka, ale zřejmě po smažení bude maso štavnaté.
Každopádně, fantazii se meze nekladou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.