Nejste přihlášen/a.
Krásnou čtvrtou adventní neděli všem,
potřebovali bychom novou pánev, protože na těch starých se mi ve středu smažit kapra nechce..i když by to asi zvládla. My totiž doma prakticky vůbec nevaříme, ale zjistil jsem, že občas není špatné si udělat ráno na snídaní vajíčka. Bohužel se v tom moc nevyznám a vím, že každý povrch má plusy a mínus. Nerez je asi nejdravější ale prý se na něm jídlo rádo připaluje. U nás vždycky byly ty od Tefalu, tuším, že teflonové, teď už v prospektech uvádí, že jsou s titanem...předpokládám, že kolem titanu to maximálně prošlo a teflon stále převažuje.
A také v jaké cenové relaci pánev zvolit. Nechci koupit nejlevnější šunt od Tefalu, ale zároveň kupovat pánev za 1000 Kč+ když opravdu prakticky nevaříme a ty vajíčka si udělám tak jednou za 14 dní asi smydl nedává, nebo?
Děkuji.
Já jsem zastánce několika pánví. Na řízky je třeba větší, na sázené vejce maličká, na vaření něco mezi tím. Nějaká křemíková nebo co to na povrchu je, je hodně drahá, tefal se očas opotřebuje a blbě se myje, nerez, není nerez jako nerez. Líbí se a ráda dělám na povrchu, ani vlastně nevím co to je, snad něco jako politura. Ta je fakt hodně dobrá. Mám i nějaké kastrolky s tímto povrchem a nadšení velké.
Nelze jednoznačně odpovědět. Na každé jídlo s jiným způsobem přípravy jiná pánvička.
Jiná na palačinky, jiná na míchaná vajíčka, jiná na jídla s delší dobou přípravy pod pokličkou ...
Na míchaná vajíčka pánev s nepřilnavým povrchem - stačí teflonová, třeba zde
Mini pánvička s dřevěnou rukojetí a nepřilnavým povrchem na vajíčka
Na maso mohu doporučit tuto výbornou ocelovou pánev, ale vajíčka na ni raději nezkoušejte, budou hooodně tuhá ... Takže na vajíčka, pokud je děláte jednou za 14 dnů, stačí jakákoli, i ta z nejlevnějších pánví ...
Vyhněte se plechovým pánvím. Ta správná musí být těžká jako kráva, to znamená s pořádně tlustým dnem. Kvůli akumulaci tepla. Teflon bez jakéhokoli žebrování.
Jinak míchaná vajíčka se nepraží do bezvědomí, aby nebyla suchá. Sázená musí mít rovněž tekutý žloutek, ale tuhý bílek. Žloutek musí být na pánev vsazen vcelku. To dělám tak, že vejce nechám chvíli ležet a aniž by je před vsazením jakkoli obracel, naklepnu nožem vršek toho, jak ležela a žloutek zůstane celý.
Míchaná dělám tak, že těžkou pánev rozehřeji, na másle opražím nasekanou slaninu a cibulku, vyleju rozmixovaná vejce, vypnu plamen, přidám kousíček másla a míchám. Vejce tak akorát "dojdou" do té správné konzistence. Předpokladem je ovšem ta pánev s pořádným dnem která drží teplo. To je pak žrádlo. Kardiologové a cévní mají radost.
Teflon je nezdravÿ A vy ho denně jíte kolik kilo?
Nezdraví je cokoliv a taky vás cokoliv dokáže zabít, třeba voda... A naopak ten nejjedovatější jed na světě si ženy píchaj do čela=botox. Klobásovej jed. Nic jedovatějšího totiž prý na světě neexistuje.
Teflon je podle mě, když ho nebudete připalovat přes 265°C, tak zcela neškodný, I kdyby jste tu jeho šupinku slupnul
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.