Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
bydlíme v bytě a máme lodžii a běžně jsem tam poslední roky co peču uchovával cukroví, ale vždycky bylo pod 5 stupnu a třeba k nule. Dneska tady máme 7 stupnu a odpolední teloty mi ukazují 10 stupnu. Zas tolik toho cukroví nemám a tak mám dilema, jestli si vyhradit polici v lednici a uchovat to do ní, nebo jsou to zbytečné obavy? Některý druhy jsou s krémem.
Díky za Vaše rady.
Osobně bych třeba vosí hnízda a jim podobné, s krémem dal do lednice (stálá teplota bez extra kolísání) a obyčejné pracny, vanilkové rohlíčky... klidně na lodžii (tam asi to kolísání nevadí -přes noc kolem nuly a odpo třeba přes deset °)
Za mého dětství se klasické cukroví (pracny, linecké, kokosové, vanilkové rohlíčky ap.) od pečení do Vánoc běžně skladovalo v krabicích na skříni v pokojové teplotě. My ho bez ohledu na venkovní teplotu skladujeme na lodžii - ani ne tak kvůli chladu, ale protože tam lépe zvláční.
Hlavně se musí zabezpečit před vynalézavými sýkorami (a mlsnými členy rodiny).
Už je pozdě bycha honit, ale na plnění cukroví krémem je ještě velice brzy. Korpusy upéct dřív, aby se rozležely, ale plnit tak 2-3 dny před svátky. To jste uspěchali.
Jinak prázdné cukroví - vanilkové rohlíčky, pracičky, kokosové, podvodnice apod., lze nechat i na tom balkóně venku. Ostatní v lednici, dole. Čím je vyšší police, tím je nižší teplota. Takže dole by určitě stačilo, ale aby byla ta teplota stálá, ne jako ta, kterou nám předpovídá paní Honsová. Jaga.
Pozor na návštěvu zvířátek. Cukroví dokáží ochutnat ptáci, kočky, pejsci, prostě skoro všechna zvířátka.
@babajaga - Pozor na návštěvu zvířátek.
Co zvířátek... cukroví z balkónů kradou naši bližní. Prý to někteří umí až do druhého patra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.