Nejste přihlášen/a.
Mám vařit uzenou rolku koupenou ve špagátové síti, má se to odstranit před vařením nebo se rozpadne bez ní. Díky
Dobře, i toto jde, když se v tom chcete na talíři pitvat. Z gastronomického hlediska je toto ale neprofesionální.
No jo , někdo zapomíná, že urce jsou příbor králů!
A jen tak mimo toto NEVAŘÍME ale PEČEME o s mou sítkou-po akrájení pak se kousky lehce odstraní. A pokud ne ale projdou-li krkem,pak i tím zaqdním koncem také! Je to z potravinářského materiálu. mnohdy se jedí i hrší věci než kousek sítky na rolce!
@juraja - podle etikety kuře /třeba pečené stehýnko/ v restauraci jíme zásadně příborem, i když to svádí.
Je pravda, že jsme se v roce 1974 učili, že kuřátko takto lze, ale doba se změnila a nyní na veřejnosti již nee.
Jestli takto baštíte kuře doma, tak popřeji jenom dobrou chut i já si na něm doma takto pochutnám.
Studený smažený kapr mi druhý den po vánocích skončí v ruce zrovna tak.
@diesel - vařit nebo péci podle zvyku a chutě. Osobně vařím. Pečené je pro mě již těžké do žaludku.
Jako ono je to asi jedno - protože tak či tak bude odpad celkem velký. Uvařená sítka ničemu nevadí a oloupete to jako vařené vajíčko. ALE záleží na účelu zpracování potraviny, jde to i ořezat (neotrhával bych, ale bral ostrým nožem jako oloupání jablka...)
Ořezat - oloupat? Nemá ta sítka větší oka, která se podeberou a ostrým nožíkem lehce přeříznou. Maso není potřeba ořezávat, za mě odpad nebude žádný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.