Nejste přihlášen/a.
Hezký den. Co budete dnes vařit? Já si asi upeču kuřecí s marinádou a co vy? A na večer ještě nevím.
Ve 13,18 se dotazovat na vaření, to mi připadá velmi pozdě. To už je oběd v bříšku, nádobí umyté...
Měla jsem dnes prdelačku, jsem po zákroku s očima, mlha, moc toho nevidím, ani na vaření. A v restauraci byly vepřové hody. tak jsem se předzásobila. A bylo to dobře.
Jinak, před týdnem jsem koupila střeleného daňka, napůl s dcerou. Pokud někdo připravuje zvěřinu, uvítám zajímavé recepty z tohoto masa. Klasický guláš, na smetaně, na zelenině, znám. Ale nějakému speciálnímu receptíku se bránit rozhodně nebudu. Děkuji _ Jaga.
Jinak - ráda si občas zadělám na langoše, těsto se zakysanou smetanou. Je z toho asi 5 menších placek. Nechám to v plastové krabičce s víčkem v lednici, aby těsto neokoralo. A každý den udělám jeden. Mám je moc ráda a pak mám zase několik měsíců pokoj, jsem jich nasycená.
Ahoj, kuchtíci. Můj recept na langoše. Je z toho 5 menších kusů. Těsto přechovávám v lednici, v krabici s víkem, klidně třeba týden, jak jsem už psala a ubírám z něj postupně:
1/2 kg hladké mouky, 1/4 l zakysané smetany, 1 kelímek vlažné vody, 1 sáček sušeného droždí, 2 rovné lžičky soli. Zadělat, nechat vykynout. Na smažení řepkový olej.
Jiný recept, také dobrý, vyzkoušený:
30 dkg polohrubé mouky, 1 vařená brambora najemno nastrouhaná, 1/2 lžičky soli, kvásek z 1/4 l mléka a 2 dkg kvasnic.
Co se týká spotřeby oleje: nesmažím v takovém množství, jako to dělají ve stáncích. Naliju tak polévkovou lžíci oleje na menší pánev, rozestřu těsto, smažím. I při obrácení je pánev ještě mastná dost, takže se to pěkně udělá z obou stran na malém množství oleje. Dneska jeden bude! Jaga.
Chilli con carne. Staci trochu mleteho, cibulka, cervene fazole a rajska omacka. A samozrejme trochu priostrit paprikou a cesnekem. Jako prilohu ryze a druhy den necham vyvarit omacku a zbytek masa zahustim syrem a zabalim do tortilly. Tu jeste vystelu rajcatem nebo salatem. Mnam!
Uvarila jsem to remeslnikum a ti by si nejradeji prodlouzili praci, aby dostali i dalsi den!
Tak byl opožděný oběd až v 15.00. Protože celý den na zahradě očista jablek do palírny.
Mleté placičky z hov. masa s opečeným pórkem a vařené brambory s topinambury vlastní výpěstek (topinambury se vkládají k bramborům až naposled, jen tak na 2 minuty podle velikosti).
Večeře - Škvorecký chléb, máslo, uzená makrela.
Zítra oběd pečená dýně Hokaido vlastní výpěstek, brmbr, dip zakysaná sm. se zamraženým medvědím česnekem.
Já jsem dnes nějaká "chrobaliva". Unavená a kam se posadím, tak tam usnu. Nakrájela jsem brambory a špekáčky a cibuli do remosky, zalila dvěma vejci, rozkvedlanými v mléce. Za chvíli na to dám zbytek goudy, co se mi válí v lednici. Z ledového salátu salátek. Zapečených brambor jsem udělala víc, budu mít i na zítřek na večer, až se vrátím ze špitálu.
Dnes? Dnes vařit nebudu, heč! Vnuk má 17 let a jsem pozvaná do Radegastovny Maston. Váhám, jestli si dám hovězí líčka na víně, se žampiony a brkaši, nebo grilovaná vepřová žebra beranímimi rohy, okurkem a ještě něčím s chlebem. Mám chut na velké hranolky, třeba vyměním chleba za hranolky. Největší starost mi však dělá, jestli si dám pivo nebo pomelo.
Super. Díky za nápady. Já když chci něco rychlého a nechce se mi vařit, tak mě vždy napadne udělat si cca 3-4 volská oka s chlebíkem. Nebo zeleninovou polévku třeba s celerem nebo s brokolicí, s mrkví, místo nudlí dávám ovesné vločky a je to paráda. No musím dát zeleninový nebo kuřecí nebo houbový bujon, ale není tam zbytečný tuk ani éčka a výsledek je výtečný. Ty vločky to je paráda, polévka je krásně zahuštěná a někdy v ní stojí lžíce. Já se z toho vždy najím a nepotřebuji dokusovat pečivem. Včera jsem měla kuřecí stehna pečená v marinádě, to jsem si pošušňala a pak ještě pizzu, na kterou jsem si přidala eidamy a tavený sýr, taky paráda. Musím si zase koupit kuřecí buď stehna nebo křídla, zase si udělám v marinádě. Dělám si rychlá jídla, vždy je jídlo do hodiny hotové. Už jsem dlouho nic neupekla. Jo a dělala jsem palačinky, ani jsem do těsta nepřidávala vejce, dala jsem pohankovou mouku a mléko. Natřela jsem džemem a ještě vždy přisypala skořicový cukr na džem, chutnalo to úžasně. Nebo si udělám vajíčkovou pomazánku a místo majonézy dám jogurt a jen posolím, případně opepřím a bez cibule, i bez okurky.
A teď mě napadlo, že mám chut na párky s cibulí a hořčicí, tak si budu muset koupit a k tomu čerstvé pečivo. Buď housky, rohlíky nebo kaiserky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.