Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych zkusit svatební koláčky (jen těsto), ale rozetřené na plech.Moje maminka to dělávala, ale těsto bylo obyčejné kynuté, měla tam nádivku a drobenku. Já jsem se koukla na net a tam je jediný recept od několika tvůtců i se stejným talířem a nakrájeným koláčem, tak to je trapné. Máte vlastní zkušenosti, nebo to mám risknout Zdravím
Já znám z Hané (svatební) vdolečky, takové cca 7cm průměru bochánky plněné tvarohem, sem tam rozinka, zabalené docela v tenkém těste a na vrchu s posypkou. Naopak vdolky, což je podstatě taková sladká pizza s drobenkou. Klasické kynuté těsto v podobě kulaté placky na to povidla, mák, naskládané čtvrtky meruněk, švestek nebo zkrátka co rostlo a posypané posypkou. Na Valachách když to zkazili tak tomu říkali frgále. Na Slovácku zase někde tomu říkali lopaták. Akorát v dny svateb se těm vdolkům říkalo koláče. Je to to samé. Obyčejné těsto z kvásku, mouky, mléka, vejce a másla podle tučnosti mléka. S poměrem neporadím, dělám odhadem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.