Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak naklíčit fazole

Od: kopera* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Doktorka mi poradila jíst klíčky, takže si dávám klíčit čočku a řeřichu a jím to normálně syrové.Teď si chci zkusit fazole, ale nevím, jestli se normální červené fazole vůbec jedí takhle syrové jen naklíčené. Nevíte na jak dlouho se máčí a jak s nimi dál? Nejde o mungo, ale obyč červené fazole. Za každou odpověď předem děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

0x

S těmi klíčky bych to nepřeháněl.Jde zcela určitě o klíčky obilné.Klíčky některých rostlin mokou být i zdraví škodlivé.Řeřicha se konzumuje,jinak bych nakličoval jen pšenici,ječmen a žito.Ty luštěniny nech raději býtJABRAKA

 

kytka*

0x

Já bych z naklíčených fazolí použila k jídlu pouze klíčky a to do různých salátů nebo na chleba s máslem.

 

lidus*

0x

Naklíčená čočka a sojové boby jsou do salátů výborné, fazole chutově nic moc.

 

limetka*

0x

Syrové fazole jsou dokonce jedovaté, takže nedoporučuji. Mungo se nakličovat může (to není vlastně fazole, ale soja) a je to syrové moc dobré. Den je nechám v misce ponořené do vody, pak každý den 2x propláchnu a scedím vodu a od třetího dne jsou tam už klíčky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]