Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvasí naložené zeli?

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:
Udělá jsem vše jako vloni, ale mám nový zelák kameninový. Doposud jsem používala porcelánový. Zelí je plně pod vodou týden. Ale v minulých letech zelí občas zabublalo, toto ne,je to nutné? Jak se pozná, že kvasi, dekuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x
Máme kameninový hodně let zpět zakoupený. Po naložení do nádoby necháváme 4-6 dnů při pokojové teplotě bez vody ve žlábku, odebíráme přebytečnou štávu a denně zelí dotlačujeme, kvasí, bublá
doplněno 14.10.25 11:19: Pak uložíme do sklepa, kde je teplota kolem 18st. Vydrží do nového; Vodu ve žlábku pravidelně kontrolujeme a cca jednou měsíčně přijde na řadu očista žlábku převařenou vodou - studenou.

Vodu ve žlábku jsem dávala vždy. Zamezuje vzduch. A v koupelně jsem ho vždy mela tak měsíc a pak jsem dávala do sklenic. Jen mě letos udivuje to nebubláni. Ochutnala jsem a přibývá trochu kyselosti. Tak snad zkvasí.

 


0x
No mělo by bublat a vytlačit tekutinu. Jinak mě se kameninový soudek neosvědčil(měl jsem nový), většinou se mi zelí kazilo. Používám už 4l lahev od okurek a nikdy nebyl problém.
Na kameninový 18litru se žlábkem nedám odpustit, slouží už více jak 30 let Vejde se do něho 28kg zelí před nastrouháním.. tož tak. Listy křenu, kořen křenu... až kilo, kmín celý jedno větší balení, kamenná sůl cca 0.3-0.4kg..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]