Nejste přihlášen/a.
Dávám normální, hlavně musí být bez jódu. Růžová určitě nebude problém, ale myslím, že je zbytečně drahá a nic to nepřinese. Tu si nechte na steaky.
Každá sůl v ČR je jodizovaná. Dotyčný spíše dohledal nějaká "moudra" na prodejných eshopech, které slouží pouze pro vystrašení lidí a kvůli strachu z nich vytřískají víc peněz, než kdyby to prodávali normálně.
Tazatelce: dejte tam jakoukoliv sůl. Jediný rozdíl je v barvě a v obsahu stopových množství prvků. Ty jsou ale tak malá, že je úplně jedno, kterou sůl vyberete.
Sůl bez jódu koupit jde, důvody použití viz výše. Navíc jód je dezinfekce a ničí ty kvasinky, takže ten proces kvašení může ovlivnit, v extrému i zastavit (jodidivané soli mají různý obsah jódu). Já dávám sůl, kterou prodávájí v zelárně, kde kupuju zelí.
Nesouhlasím, respektive se domnívám, že nemáte zkušenost. Nakládám zelí, dělám kimchi a tak dále a společným jmenovatelem je KŘUPAVOST (díky které moje výrobky ldem chutnají) nikoli rozblemcanost. Kupuji obyčejnou jodizovanou sůl za 8 Kč z Penny.
Každá sůl (NaCl) je přírodní - jen má různé příměsi. Ta himalájská železo. Běžná potravinářská jodid draselný (KJ).
Aditiva (protihrudkovací látky) mohou být čistě přírodního původu (mastek).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Potravin%C3%A1%C5%99sk%C3%A1_p%C5%99%C3%ADdatn%C3%A1_l%C3%A1tka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.