Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Koláč s borůvkami a tvarohem

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dostala jsem se do hloupé situace, nevím, jak se tvářit. Všemu, co je na netu, se nedá věřit. Nikdy!

Vnuk mi přijede prořezat třešeň, poprvé přiveze i svou dívku. Chtěla jsem na jejich počest upéct něco chutného. Na netu na mě včera vyskočil recept na borůvkový koláč s tvarohem. Líbilo se mi to, ale jela jsem k lékaři, tak jsem to nějak dlouze neprohlížela.

Dnes jsem si recept znovu pracně našla a jsem doslova zděšená - posuďte sami:

Na 1 plech /na těsto/ : 2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek borůvkového jogurtu, 5 hrnků cukru krupice, 1 vanilk. cukr, 5 hrnků oleje, 5 vajec, 1 prdopeč.

Po tomto receptu bych neopustila kadibudku určitě aspoň týden. 5 hrnků oleje - to člověka, panečku, nějak pročistí!

Koupila jsem ale už předem 2 tvarohy, na náplň a veliký borůvkový jogurt. Který nesním, mám ráda jiný druh. Proto bych prosila:

máte někdo nějaký normální recept na borůvkový koláč s tvarohem, kam bych využila: ten jogurt /měl být do těsta/ a ty 2 tvarohy /navrch/.

To je tak, když si člověk nějaký recept nepřečte a hned nakupuje. Děkuji všem, pokud mi poradí. Jaga.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


9x

Recept máte odtud. Vidím tam ale 0,5 hrnku oleje a cukru. Nevytisklo se/nezkopírovalo se to špatně?


Díky, milá rádkyně. Recept jsem si našla na nějaké stránce msn, která mi pokždé vyskočí po přihlášení. Podívejte se na ni, dáte mi za pravdu, že je to ovšem naprostá ptákovina.

Tenhle Váš recept ráda využiju, ten poměr je dobrý. Děkuji Vám, že jste mi dobře poradila. Jaga.

 


3x

Dozajista místo 5 hrnků má být půl hrnku, tedy 0,5 hrnku. Hrnkové lívance, koláče a bábovky peču velmi často.


Děkuji i Vám. V tom původním receptu je skutečně 5 hrnků cukru i oleje. Je tedy jasné, že jste to vysvětlila dobře - půl hrnku. Ještě mi tam nehraje těch 5 vajec, připadá mi to hodně. Tiskařský šotek řádí asi všude. Jaga

Vejce dávám podle velikosti hrnků: když peču do velkého hlubokého plechu, použiju 1/4litrové hrnky a přidávám 4 vejce. Když dělám jen pro nás na snídani do koláčové formy, měřím suroviny ve skleničkách 1,25 deci a dávám 1 větší nebo 2 malá vejce. Přikládám hrnkový rybízový koláč před vložením do trouby.

 


Tak jsem koláč udělala. Na chut velice dobrý, tvaroh, borůvky, ale musí se jíst potmě, aby se na něj strávník neviděl.

Vzhledem k velkému borůvkovému jogurtu v těstě hraje těsto dofialova až dozelena. /asi jak se smíchaly borůvky a žloutky/ Vypadá to hrozně. Zet mi povídal: "Ten je teda už jetý. Že tys ho pekla někdy vloni?"

A tak jsme se zasmáli. Na pohled na talíři to není opravdu nic moc. Už ho dělat nebudu. Přesto děkuji za rady. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]