Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak byste udělaly králíka

Od: kralik odpovědí: 13 změna:

V Albertu jsem koupila pro změnu králíka a nevím, jak ho připravit.Doma to dělával jen jeden člen rodiny a ten už tu není, tak mně písněte hospodyňky vaše zkušenosti.Na netu jsou různé, ale byla by to škoda riskovat. Je tam na víně, hořčici dokonce, či kečupu, no to fakt jsem skeptická ...

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

km

4x

nejlepší králík je pečený společně s bůčkem a podávaný se zelím a knedlíky. ne každý umí udělat chutného králíka.

kralik

No to je právě ono, manžel přinesl králíka, když vyhráli fotbal na vesnickém hřišti a dělal ho smažený a zbytek v troubě, já to fakt nikdy nedělala, jsme měštáci jako rodina, máme k tomu daleko.

km

já sám králika nedělal nikdy, ale vím jak se dělá u nás v rodině, proto bych být váma hledal ten recept, co jsem psal. důležité je, že to maso je samo o sobě dost suché, takže když vyschne tou tepelnou úpravou ještě víc, je to špatně.

 


2x
Hlavu nevyhazovat, pěkně povařit.
Vynikající masíčko, líčka, jazyk a mozeček.
kralik

V tomto případě nejde, je to průmyslově zpracovaný králík je bez drobů

kralik

pro Juraja : Dovolím si poznamenat omluva za ignoraci ...ten králík měl v sobě schovanou hlavu rafinovaně i ledvinky a játra 1ks , nemá mít 2 x?

 

bear

2x

z králičího jdou i řízečky

 

id

2x
O králíky nemám nouzi. Nepeču králíka ani s bůček, je to suché. Pro mladé dělám dle receptu z int " Bezkonkurenčí králík" jen uberu oleje. Já raději králíka vykostím a dělám řízečky. Manžel má rád na způsob svíčkové.

 


2x

Králík - to je moje vzpomínka na dětství. Byl každou neděli, chovali jsme je doma. Babička, kuchařka od boha, ho dělávala: na zelenině, na hořččici, na smetaně /na způsob svíčkové/ pečeného s knedlíkem a zelím. K tomu přidávala kousek bůčku, králík má sušší libové maso. Nebo smažený jako řízky.

Králíka lze vykostit a udělat jako čínu, či plněné řízky. Co takový Vinárenský řízek? Měla jsem jednou na oběd známé z tehdejší NDR, připravila jsem to když se mě ptali, co to jedí, hned ze mě vypadlo Weinstube schnitzel.

Já jsem ho nedávno dělala v kečupu. Pokud chcete recept, pište si. Byla to dobrota.

Králíka naporcovat /hlavu, krk, žebra a vnitřnosti nechám na polévku/, osolit, opepřit, naskládat do mísy. Prokládat to cibulí na kolečka a postupně zalívat nálevem. Nechat aspoň 24 hodin / i víc/ v chladu rozležet. Potom péci, při pečení možno trochu podlít horkou vodou. /vývarem/.

K tomu vhodné brambory či houskový knedlík.

Nálev: 2 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička sladké papriky, trošku pálivé papriky, prolisovaný česnek dle chuti, 2 dcl oleje. To vše promíchat a doplnit vlažnou vodou na 1 l. Do toho naložit maso.

A pak už jen dobrou chut. Jaga.

 

borovice

2x
Králík lázeňský div. Stačí zadat do vyhledávače. Nejlépe upravený králík,co jsem kdy jedla. (Houby, sojovka, česnek rajský protlak...

 


0x

doporučuji to co tu psal km , doma králičí používáme do včeho od sekané po svýčkovou , když přijede návštěva podává se výhradně pěkně z trouby se zelím a knedlíkem tam ta chut asi nejvíc vynikne.

 

rabbit

0x

na smetaně

kralik

to jste nemusel...už to nejím ..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]