Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí vlašák

Od: nickys odpovědí: 8 změna:

toprecepty.cz/...

Zdravim, narazil jsem na výrobu vlašáku dle pravěkých dob, kdy se to dalo ještě jíst.

Zaráží mě ale ten salám nakrájený na jakési nudličky, jako by projel skartovačkou. Takhle to mají i novodobé hnusné saláty.

Chci jen vědět, zda si někdo vzpomene, jestli v tom komunistickém vlašáku také byl salám nakrájen na "skartovačce", nebo tam byvaly kosticky, či nějak jinak. Já si to nevybavuji, ale ty nudličky salámu mi tam nějak nesedí.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Dobrý den, jako učeň pro Potraviny s. p., (od r. 1982) jsem procházel všemi provozy, výrobnu lahůdek nevyjímaje. Docela živě si vybavuji, že výrobní salám určený pro saláty a výrobky s aspikem procházel nářezákem, který vyráběl ze štangle salámové nudličky o délce cca 1-6 cm. Určitě si mnoho lidí vzpomene na to, že když si tenkrát koupil (klasika) salát do papíru a dva rohlíky, nabíral salát rohlíkem a z toho sousta vždy visely "cancoury" salámu, kterými si často znečistil bradu, v horším případě triko a kalhoty.

Vlašák si vyrábím (samozřejmě dle původních norem) minimálně jednou měsíčně a je to vždy bašta..!

Zdravím a přeji mnoho úspěchů při jeho výrobě.

 

nov

6x

Salám byl na nudličky. 10 dkg + 2 rohlíky za 3 Kčs. Rohlík stál 30 haléřů.

 


6x

@nickys - Chci jen vědět, zda si někdo vzpomene, jestli v tom komunistickém vlašáku také byl salám nakrájen na "skartovačce"

Za a) nudličky byly podle normy (tehdy dost závazné), za b) vzpomínám - vlašák v papíru, rohlíkem nabíranej, na lavičce v parku místo oběda ve škole

 


2x

V domácím vlašáku se na tvar nehledí (nudličky, kostky, hvězdičky, atd... je fuk)

Zde třeba máte vlašák dle norem z roku 1976 a hele nudličky

Vlašský salát retro (podl/...

nickys

Ptám se pamětníků, zda si vybavují nudličky jako ze skartovačky. Že si někdo dneska dá na net takovejhle návod, není odpověď na můj dotaz.

Navíc ten odkaz je nanic.

 

km

0x
na tom nezalezi, respektive zalezi na tom. jak je ten salam zpracovany, jestli strojem nebo rucne nozem. od toho se odviji to, ze v ruznych dobach vypadal ruzne. muj nazor.

 

nickys

Super, diky všem.

Tak nudličky teda. Nějak mi to tam nepasovalo, ale asi ano.

 

makk

0x

Mají být nudličky, ale tenké a ne moc dlouhé. Ale klidně si to nakrájejte jak vyhovuje vám. Já to dělám podle knihy "Receptury studených pokrmů", tedy podle ČSN 58 3601 z roku 1967. Častěji tedy dělám salát pochoutkový.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]