Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ostružiny v alkoholu

Od: conconi® odpovědí: 4 změna:

Nemáte prosím někdo zkušenost? Když v láhvi zaliju čerstvé ostružiny vodkou, bez přidaného cukru, jak dlouho to vydrží?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

re4zon

3x
Furt, v 40% alkoholu se nic nezkazi. Maximalne se rozpadne na kasi, ale zavadne nebude dokud se alkohol neodpari.

Děkuji, myslela jsem si to, ale na internetu jsem nacházela pouze recepty s přidaným cukrem, tak jsem .znejistěla

 


2x

Pokud zaliješ čerstvé ostružiny vodkou 40 % do sterilní láhve, plody musí být celé pod hladinou a poměr by měl být aspoň 2 : 1 (vodka : ostružiny), aby zůstalo přes 25 % alkoholu. To zabrzdí proces kvašení i vznik plísně. Láhev dej do chladu, ideálně do lednice. Macerace trvá 7 až 21 dní, nejpozději po 4 týdnech ostružiny sceď a tekutinu přefiltruj. Přecezený nálev vydrží v temnu a chladu 6 až 12 měsíců i bez cukru, v lednici i déle, jen časem klesá kvalita. Vyhoď hned, jakmile se objeví plíseň, zakalení s perlením nebo octový zápach.

 

km

0x
vydrzi, ale imho to nebude moc pitelne

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]