Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.V sobotu my přinesl kamarád ruzne hříby které velmy dobře znám.Tak sem je nakrajel a podusil na sádle a cibulkou.Pak sem je dusil as i 25 minut.Hned sem udělal z trochou hříbu smaženici.Vyborná,Ale v 5 ráno sem se vzbudil a ze soboty sem nechal nedojezenou vaječinu.Za dve hodiny sem mněl střeva vyčištěná jak miminko.Byl sem nazáchodě do vyprazdnění strev.Ale ptám se dneska sem si ze zbytku podušených hřibu neudělat nic.Myslíte že bych mohl udělat zítra polevku ze zbytkem hříbu?Samozřejmně má to v lednici.
Ty střevní "rychlé" problémy nemusí být ze samotných hub. Může to být také díky úpravě, nevíme jak dlouho byly na pánvi, nevíme, co všechno tazatel za ten den snědl, v jakých kompinacích, co vypil atd. Prostě se klidně mohlo stát, že smaženice "nesedla". I tak s touhle úvahou, je třaba se se zbytkem hub rychle rozloučit.
Ty Vaše "hříby" asi nebylo to pravé. Píšete, že je VELMY dobře znáte. Pokud je znáte stejně dobře jako mateřský jazyk, vůbec se nedivím, že jste se pokálel.
Jídla z hub by se neměla ohřívat a nechávat "na pak." Prostě udělat a sníst.
Pokud Vám po nich bylo špatně, už bych je nejedla. Ale jsou lidé, že si prostě zahrávají. To záleží čistě na Vás nakolik si svého života a svého zdraví ceníte.
Jím v pohodě některé druhy muchomůrek /šedivka,pošvatka, růžovka../ holubinek /mandlová, trávozelená.../, ryzců /pravý, syrovinka, kominíček, čirůvek.../ ale prostě je znám. A pokud bych se měla zašvihnout, už to nebudu pokoušet. Asi tak. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.