Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké máte recepty na hnědé žampiony

Od: pbl odpovědí: 8 změna:

Už dvakrát jsem koupila doporučované hnědé žampiony tzv. portobello udělat, ale vůbec mi nechutnají.Teď je mám v lednici a přemýšlím, co tak klasika jako bílé podusit na oleji.Ty plněné zapečené v troubě, či na grilu s různými náplněmi nepište - už nikdy.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59

2x

Klidně ta klasika,nic nepokazíte.Oni jsou plně výrazné chuti a spracovat je můžete jakkoliv,nejen plněním.Jsou výborné.

pbl

I tak děkuji, ale mně právě nic neříkají a vůbec právě plněné,nechci je vyhodit

 

nov

2x

Žampionová omáčka.

 


2x

Já bych je hlavně nekupovala, když mi nechutnají. Ale kdyby mi je někdo přinesl, pak bych udělala polévku kulajdu zezakyané smetany nebo omáčku na smetaně nebo bych je a kousky kuřecícho nakrájela osolila opepřila, zastříkla sojovou omáčkou, lžíci rajského protlaku nebo nakrájené rajče, nastouhala 2 stroužky česneku, promíchala se škrobem, zakápla olejem a nechala uležet. Dala vařit špagety. Na pánvi bych posmažila a dolila trochou vody ze špaget. Povařila bych, stačí pár minut. Kdyby to bylo řídké, přidala bych kostičku taveňáku. Bych já. Tak to miluji.

pbl

Dala jste si práci s detaily,je to milé od vás,ale tu náplň na včerejších hněd,žampoonech jsem také vymazlila a výsledek byl guma s náplní...to nemá vůbec chut hub,i když vypadají krásně lákavě...naposled

Chybička se vloudila. Já bych neplnila, ale nakrájela bych je na plátky a k nim kuřecí maso na kousky. A spolu s ingrediencemi je osmahla a uvdusila a nalila na špagety nebo klidně k trýži.

pbl

Tak to vůbec mišmaš.

Vesměs všechny dostupné recepty bylo zachování velkého tvaru kloboučku,který se plní.Plnění jsou různé chutné,ale ta houba je fakt umělá.

Není nad lesní houby všeho druhu,konečně prý rostou.

 


2x

V jedné restauraci jsem milovala kuřecí směs se žampióny. Byly to sice houby klasické, bílé, ale myslím si, že by šla využít i ta odrůda portobello. Tak dlouho jsem žadonila, až se mi kuchařka svěřila. A nebylo to nic těžkého.

KUŘECÍ PRSA S PÓRKEM, ŽAMPIÓNY, NIVOU A SMETANOU.

Maso nakrájet na nudličky, pórek na půlkolečka, žampióny stáhnout a na plátky, nivu na kostičky.

Na pánvi na oleji opéct maso ze všech stran, /přidávám z vlastní iniciativy trochu koření baby gril/. Když je maso téměř hotové, přidat pórek, houby a smažit do úplného změknutí. Ke konci trošku podlít vývarem nebo přinejhorším vodou. Pak přidat sladkou smetanu /na vaření/, nechat podusit, přidat nivu a nechat ji ve směsi rozpustit. To je celé.

Jediné, co se mi moc nelíbí, je neurčitá smutná barva tohoto pokrmu. Vypadá to díky surovinám takové bledé. Stačí potom ozdobit plátkem rajčete či červené papriky pro oživení.

Jen je mi divné, když Vám ty portobello nechutnají, proč se do nich pouštíte znovu a znovu. Mně když něco nechutná, už to nechci v jakékoliv úpravě. Přes to nejede vlak. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]