Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tvrdá játra

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Poradí někdo, jak připravit vepřová játra v omáčce tak, aby byla měkká?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

5x

Dobrý den, hlavně během přípravy nesolit nebo ztvrdnou (solit až na talíři). Zdravím!

 


4x

Přesně jak píše @ben: během varu nesolit. Dosolit až hotový pokrm.

 


3x

Játraq není třeba dlouho smažit nebo vařit. Ta vaše, já bych: nakrájela na kousky, na pánvi bych nechala zesklovatět cibulku a přisypala játra, popepřila. Smažila jen až zbělají. Jestli chcete více štávy, pak vodu nebo smetanu do hrnečku a rozkvedlat lžíci hladké mouky a lžičku hořčice. Vlít, podle potřeby doředit, provařit a posolit a přisypat hrstičku majoránky. Tohle k rýži, kndlíkům, bramborám, těstovinám. Jestli jen rychlovka s chlebem, pak smažit déle a přidat sůl a majoránku. S kyselou okurčičkou. Já ji vždycky kus syrové sním. Miluji to. Ale raději kupuji krůtí. Pak to smažení a vaření zkrátit na půl doby.

halamus

Nepište to tak podrobně, kdo ví, kolik lidí tu, kromě mě, slintalo.

18.07.25 18:32

Ač jsem po večeři, slintám také

 


2x

Zeptám se, jestli nesolíte játra během přípravy? Jinak vepřová játra jsou měkká brzo, hovězí jsou dlouho tvrdá. Jestli je osolíte během přípravy, nezměknou nikdy.

 

id

0x
Při vaření nesolit, při smažení osolit předem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]