Nejste přihlášen/a.
My jsme dělávali doma přeslazené,ale chtěla bych takové jen jakoby sladké,žádné stelvie,cukerin.
Vrchovatou lžíci do sklenice, kapku vody, aby cukr "sednul" a rovnám rozpůlené meruňky. Zaliji studenou vodou, víčka a do hrnace, do vody. Poměrně rychle na 80°C, 10 minut držet teplotu, 10 minut ohřev vypnutý a pak ven na útěrku, víčky dolů. Tak jsme to dělávali doma a tak to celý život dělám já. Měli jsme strom, rodil neskutečně hodně meruněk. Když jsme je půlili, už jsem nemohla, ale zase jedna byla přezrálá, tak do pusy. Pánbíček tohle ovoce moc krásně vymyslel.
Zavářela jsem je právě dneska. Svařila jsem vodu s cukrem, obojí jsem dala odoka. Podle toho, kolik bylo skleniček. Někdo roztok nesváří, dá cukr do sklenice, na to ovoce a zalije studenou vodou.
Ve staré kuchařce po babičce je 30 až 45 dkg cukru na litr vody. Podle toho, jak mají lidé rádi sladké a taky podle toho, jak jsou meruňky zralé. Na tvrdší dát raději víc, na měkčí stačí méně. Jaga.
V druhé kuchařce, také staré, je, že se rozpůlené meruňky mají 24 hodin v míse s cukrem nechat proslazovat. Ale to jsem nedělala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.