Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uvařila jsem těstoviny a v sáčku lezly broucci

Od: janka odpovědí: 26 změna:
Jedli byste? V sáčku jsme při uklízení našla 4 broučky, vyhodila sáček, ale co teď s těma uvarenyma? Že by se mi chtelo do obchodu a vařit je znova? Občas mi tenhle typ leze ve strouhance nevim co to je
. Jedli byste to? Dekuji

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Víte co hmyzáků sníte v potravinách? Třeba v ovoci? A co hmyzáků polknou veselí cyklisti? .Vyplivnete je jen, když si jich všimnete. A po tom obilí taky lezli, jen jsou pomletí. ANavíc jste to uvařila, tak není, co řešit.
Ostatně EU schválila, že se budou smět hmyzáci přidávat do potravin..
idnes.cz/...
Dobrou chut.. :-/
doplněno 24.02.25 11:38:

Tyhle schválené druhy hmyzu v potravinách už možná jíte a ni to nevíte:

trtr

Asi tak, ale to vědomí že to víte tak bezprostředně...

 


2x

No, asi bych na to zrovna chut neměl, ale kdyby mi ty nudle nešly zrovna naproti, tak bych to neřešil.

Naše babičky běžně prosívali před upotřebením mouku. Proč myslíte, že to dělaly? Protože v mouce se běžně vyskytovaly larvy hmyzu (například potravinového mola) a jejich pavučinky. Nikomu to tehdy nevadilo.

Jen technická poznámka - mouka se prosévá nejen kvůli případným nečistotám, ale taky proto, že se tím nakypří.

 

aaa

2x

Eu brouky už povolila, tak klid. Jsou jedlý. Podle EU.

Jen konkrétní druhy.

 

chrupky

1x

Už je vyřešeno. Tak jedině pro příště, já bych určitě nejedla a vše vyhodila - dala sousedům pro slepice.

Některý brouk může být hořký a znehodnotit jídlo.

U Vás se jenom potvrdilo pravidlo = co oči nevidí, to srdce nebolí. (rodina snědla).

Některé odpovědi: mouku prosívaly nejen babičky, ale i v dnešní době hospodyňky. Z mlýnů tam může být kus provázku, hřebík, kamínek apodobné.

Ohledně obilí vyrůstajícího z kdoví jakých fekálií, však i domácí vajíčko není bez chyby, slépky volně puštěné na trávě sezobne i klíště a jiné ponravy. My jsme slepičkám ryli žížaly a házeli housenky.

 

janka

Samozřejmě v uvarenych je nevidím

 


0x
To záleží na každém. Určitě se neotravíte...

 


0x

Vždyt euaktivisti doporučují přidávat do pokrmů hmyz, takže Va už jste v předstihu.

Ale vážně pokud tam nějaký brouček byl, pak po projití varem při vaření těstovin se uvařil taky a bude neškodný. Nakrásně i syrový by škody - pokud to není Majka obecná? nebo jak se jmenuje - neudělal! Ale kdo je comprlich tak uvařené vyhodí a uvaří nové !

trtr

no a co ochránci zvířat?, ti zase zuří.

Jó to nevím co oni na to ale asi nic páč se jen píše o nejezení jatečních zvířat ale o nejezení hmyzu kde nic tu noc, jen že je nějaká eu směrnice o přidávání hmyzu do potravin! . Sumár-ochránci zvířat buďte rádi že hmyzem se sníží zabíjení jatečních zvířat!

 

janka

Děkuji, snězeno. Jen zbytku rodiny určitě bude chutnat víc když o tom nevědí jak já

 

asd1

0x

Trocha hmyzu.. Potravina budoucnosti

Ale představ si, že to obilí na těstoviny vyrostlo z h... trusu

 

host

0x

Uvařené těstoviny můžete pro jistotu dát do remosky nebo kastrolu nebo do pekáčku a zapéci je s uzeninou jako se dřív dělaly "šunkofleky", tedy zapečené těstoviny (kolínky, vřetena, atd) s uzeninou (buřtem nebo měkkým salámem) nakrájenou na kostičky a pak zalité vajíčkem a zapečené. S kečupem nebo strouhaným eidamem... prostě se to dá sníst.

Pokud míváte něco nepatřičného v těstovinách nebo rýži, dá se nasypat do misky, zatřepat s tím, aby to jemné napadalo na dno a zvrchu odebrat již čisté těstoiny a šup s nimi do vařicí vody.

 

bramburka

0x

S vedomim, ze tam ti brouci jsou, bych to nejedla! Minuly tyden jsem objevila zavijece v bulguru! Delala jsem si bulgurovy salat se zeleninou a syrem. Psovi to nevadilo
Ale pravda je ta, ze pokud to nevime, tak asi snime ledaccos.

Kdysi jsem překousl v housce švába . Přiznám se, že jsem nějaký čas nemusel housky.

což šváb,ale jednou jsem objevil vtlačence napůl rozřízlou myš-v jednom plátku půlka, ve druhém druhá půlka. Bylo to u VÚ v Martině , při výdeji snídaně , ty jo to už je 45 let. Pak jsem tlačenku leta nejedl, jedině domácí co se dělala doma z doma (na dvorku) píchlého pašíka

 


0x
Já bych vyhodila. Hmyz se4 sice ji, ale upravený na farmách.

Vařila je 20 minut, nic jí to neudělá.

 


0x

Je to nějaký z druhů potravinových zavíječů. Lítají vám ve špajzu moli?

jiofa

Píše, že to byli brouci a zavíječi broučky nepřipomínají. Potravinových škůdců mezi brouky je více. Stačilo dát solidně ostré foto a bylo by jasno co je to za druh.

 

 


0x

Klidně je snězte, broučci vám nic neudělají a uvařený už vůbec ne.

 

km

0x

neřešte. minulý týden jsem měl v jídelně polívku ve který plaval červ, červa jsem vyndal a polívku dojedl. z toho se nepo...

 


0x

Ostatní už vyřešili. Já mám jen návrh. Požádej paní domu, at všechny sypké potraviny i luštěniny, přinesené z obchodu, dá na noc na mrazák. Mráz zlikviduje všechno živé, které pouhým okem vidět není. Vajíčka, červíky. Vidět jsou až dospělci. A z mrazáku nasypat do uzaviratelných dóz. Tak hmyzáci nemají šanci skončit na talíři. Dokonce i v rýži jsem si přiesla červíky a to jsem byla přesědčená, že to možné není. A dokonce i v čínské polévce byly černí bruočci.


doplněno 26.02.25 07:40:

pletiplot, nerozumím vašemu doplnění. Co mají plísně dělat s hmyzáky donesené z obchodů a s jejich likvidací? Proč doplňujete mě? Proč nereagujete na dotaz tazatele sám za sebe?

Ne tak docela. Jen mnohobuněčné a i mezi nimi jsou odolné spory plísní atd.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]