Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze si připravit předvařené brambory na druhý den?

Od: babajaga® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

budu mít na návštěvě známé, chci jim podat oběd, kuřecí řízky a vařené brambory. Bohužel, domů přijedeme společně. Řízky budu mít předem obalené, usmaží se v krátké době. Ale vařit brambory, to potrvá dlouho. Chtěla bych, aby nebylo dlouhé čekání na jídlo.

Napadlo mě, zda si mohu předchozí den brambory nějak předvařit a v den jídla je jenom dovařit, tak 10 minut. Ale v mikrovlnce je ohřívat nechci. Je možné si uvařit předem brambory napůl? Pokud ano, zkoušeli jste to? A jaké to bylo na chut, dalo se poznat, že nejsou čerstvé?

Děkuji za vaše postřehy. Jaga.

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

spu

10x
Kdepak dlouho. V tlakovém hrnci za pět minut.

Vidíte, tlakáč mě nenapadl. Mám ho. Ale nikdy jsem v něm brambory nevařila. Jak poznám, že už jsou a současně se nepřevařily? Do brambor v kastrolku mohu píchnout vidličkou, do těch v tlakáči ne. Jaga.

spu
Chce to vyzkoušet. Já třeba krájené vařím 5 minut a když vařím celé, neoškrábané, tak deset.
halamus

Pak je možnost třeba 4 minuty předvařit v tlakáči a pak pokračovat běžným varem.

 


4x

Myslím si, že když brambory ráno oškrábete a necháte ve vodě, dáte hned po příchodu domů vařit a pak začnete smažit řízky, bude oboje hotové takřka současně. Plánujete i polévku? Než by se polévka ohřála a snědla, bude hotové hlavní jídlo.

 


2x
A co mikrovlnka?
toprecepty.cz/...

 


2x

Brambory vařívám ve slupce. Tím odpadá zdlouhavé škrábání a krájení. Když chci, aby byly uvařené co nejrychleji, vyberu ve sklepě ty malé, nedám je do hrnce, ale jen v jedné vrstvě do kastrolu. Ještě víc by se to dalo urychlit, kdyby to už od večera nebo od rána bylo nachystané na sporáku. Pak jen zalít vodou a dát vařit na nejvyšší stupeň. Než si po cestě odložíte bundy, umyjete ruce a podobně, začne se to vařit. A možná budou brambory dřív než řízky . A návštěva, pokud to není honorace, si může své uvařené brambory na talíř oloupat sama. Dobrou chut!

 


2x

Asi bych brambory předem oloupala, nakrájela na menší kousky, hned je zapla po příchodu a než se návštěva svlékne, umyje ruce, usadí, budou hotové.

bramburuka

Presne tak bych to udelala taky. Nez se osmazi rizky, brambory budou uvarene. Rizky se stejne musi smazit pomalu. A kdyz si hoste par minut pockaji, vubec nic se nestane! Vzdyt u stolu probiha take zabava.
Nemusite zbytecne panikarit.

id
Ráno brambory oškábat a nakrájet na menší kousky, zalít studenou vodou bez soli a kmínu. Po příchodu vodu slít, zalít vřelou vodou z rychlovarky, osolit, přidat kmín. Pro lepší chut brambor přidat pár stroužků česneku.

 


2x

Zdravím,

Tak snad návštěva pochopí,že nejsou v restauraci ,ale u vás doma a příprava jídla bude chvíli trvat,jinak bych den předem připravil místo brambor bramborový salát k řízkům,popřípadě když budete smažit řízky tak zároven usmažit bramborové krokety.

 


2x
V tlakáči vařím na pařáku. Hrnek vody. Vařím cca 7-8min (pro jistotu dejte těch 8) a nechám dojít - do poklesu tlaku. Na pařáku jsou méně náchylné na část brambor nedovařených a část převařených... V zásadě než dosmažíte řízky brambory budou.
doplněno 16.02.25 18:37: Brambory si připravte předem a nechte v studené vodě. Pak jen šupnete vařit a následně ošéfujete řízky.

 


1x

A co falešný salát? Uvařím brambory ve slupce, oloupu, nakrájím na plátky, cibuli na tenká kolečka, posolím a nechám zavadnout. Pokud mám třeba zbytek sladkokyselých okurek, nadrobno nakrájím a přidám. Zamíchám, osolím, opepřím, zakápnu trochu olejem a přidám ocet-přiměřeně... K řízkům je super, nám chutná, děláme ho často a druhý den je naleželý nejlepší.

 


0x
Nesmysl čerstvé jsou lepší, za 10 min jsou hotove

 

 


Děkuji všem, máte pravdu. Polévka bude a než se sní, jistě se brambory uvaří. A pokud ne, tak se dodělají při smažení řízků. Připravím si je předem.

Nejhorší smrt je z vyděšení, že? Jaga.

bude to dobré, nebojte. Brambory vařím obvykle cca 20 minut od okamžiku, kdy začne voda vařit, takže první dát vařit (nachystané) brambory, pak ohřát a naservírovat polévku a mezitím v klidu smažit řízky. A všechno bude akorát.

 


0x

Proč si neudělat kaši, kterou lze libovolně ohřívat, ředit, dochucovat?


Protože hosté projevili zájem o brambory. Každý rád něco jiného, Mně by kaše taky nevadila. Ale chci vyhovět. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]