Nejste přihlášen/a.
Nechala bych je uzavřené v nějaké dóze v chladu, vyndala bych si vždycky tolik, co asi sním a tu část dala, opět uzavřené, do tepla. Smrdět to zavřené nebude a prima Vám dojdou. Do mrazáku ne, ani do lednice.
Obalené a smažené jsou pochoutkou. Ale dělat to nejlépe v létě venku, nebo při otevřených oknech.
Jinak z tvarůžků se nechají udělat různé saláty, pomazánky. Ochutnala jsem i bramborák s nakrájenými syrečky a nebyl vůbec špatný. Se zelím jsem je nikdy nejedla.
Rodina dcery ochutnala v Lošticích i tvarůžkovou zmrzlinu, ale žádné velké nadšení se prý nekonalo. Asi stejná dobrota, jako když jsem já loni ze zvědavosti ochutnala zmrzlinu pivní. Jaga.
Ještě mě napadlo, že by snad bylo možné je naložit, stejně, jako hermelín. Bobkový list, celé koření, cibule, feferonka, olej...ale to je jen moje vize.
Vydrží v ledně určitě několik týdnů v zacvaklé krabici. Záleží taky v jakém stádiu jsou.
Tvarůžkový salát není cítit! Nakrájet tvargle na kostičky, přidat drobně nakrájenou cibuli /nebo jarní cibulku na kolečka/, opepřit a vmíchat lehce majonézu. Sníst hned, neskladovat, jinak sůl z tvarůžků onu majonézu vyžere. Překvapivě chutné a rychlé občerstvení, ideálně s čerstvým rohlíkem. Nebo na pizzu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.