Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dýňová semínka – co s nimi?

Od: jm odpovědí: 2 změna:

Dobré odpoledne,

z máslové dýně máme hromádku semínek a přemýšlíme, jak je adekvátně využít. Minule jsme se snažili v troubě usušit semínka z obrovské dýně na kompot ("goliáše") a v zásadě se to asi povedlo, ale mnohým potom při konzumaci velmi vadil ten světlý dřevnatý obal. Některá semínka v troubě pukla a potom bylo možné vyjmout ten tmavý střed a sníst pouze jej, většina však nepukla. Semínka z máslové dýně mají světlý obal také, ale v obchodě se většinou dýňová semínka prodávají tmavá, tj. asi je toho obalu nějak mechanicky zbavili...

Jak prosím obyčejná dýňová semínka upravujete? Můžou se jíst i s tím bílým obalem, nebo je nutné je napřed třeba vyloupat...?

Díky moc za rady a mějte se fajn.

JM

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

 

liska5

0x

To je odrůda dýní , co mají semínka bez té "skořápky".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]