Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Řízky z trouby

Od: bianca® odpovědí: 14 změna:

Prosím, smažíte řízky v troubě? Pokud ano, poradíte, jak na to?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

4x

Když nebyl friták, tak jsem řízky přendavala z pánve po usmažení a dopékala v troubě na roštu z minigrilu vloženém do pekáče. Květákové jsem obalovala syrové a po tom dopečení v troubě nejenže nebyly vymáčené v omastku, ale měkké a s křupavou kůrčičkou.

 

id

2x
Dnes dělám v horkovzdušné fritéze. Dříve jsem je z prudka opekla na sádle jen do růžova a přendala je do pekáče vystlaným krajíčky chleba. Omastek se vpil do chleba a osmažil chleba. Řízky se dopekly a o chleba byla bitva.

id, to s tím chlebem, to je skvělý nápad. Žádné papírové ubrousky! Jak jednoduché. Děkuji, budu používat.

id
Babi, není zač. Dnes jsem manželovi smažila řízky na sádle a já mu šlohla opečený chleba na sváču.

 


1x

Manžela takzvaně dopéká v troubě.

Na pánvičce osmaží a pak dá ještě na pár minut zapéct do trouby.

Jurajo, kdo dopéká manžela v troubě? To si může dovolit jen nanejvýš nějaká Babajaga.

Hezké vypečené Vánoce. Jaga.

No jo no.

To je tak, když si to člověk po sobě nepřečte

Paní Jago pozor na Jeníčka s Mařenkou, to já jen tak pro upřesnění

Vám taky

V troubě se neosmaží, je potřeba rychle osmahnout a dopéci v troubě - ty řízky

Když jsem s tátou chodila na ryby tak jsme ryby dělávali takto: Nasolit, mouka s paprikou, v ní obalené ryby, osmažit rychle a prudce na pánvi. V troubě vymaštěný pekáč s plátky cibule a na to průběžně pokládat usmažené řízky a v nechat dojít.

Znám, znám, ale ještě lepší jsou rybí škvarky.

Rybu ka kostičky. (proužky)

Smíchat mouku s pepřem. Může být i trocha česneku

Vše strčit do igelitového sáčku,

Protřepat

Nechat chvilku odležet

No a stačí už jen zprudka osmahnout.

Na konec nechat na chvilku na papírové utěrce, odkapat od oleje.

No a pak už jen stačí kousek chleba, kdo má rád pivečko tak není problém.

Dobrou chut

Juraja, bezva recet. Mamka vždycky na Štědrý den na oběd dělvala krupici. Když už naši přijeli k mě, krupici jsme s tátou zakázali. Takto, jak píšete, rybu na proužky, česnek se solí a jen do mouky, na pánvi dokřupava. Bramborek, kompot. Na oběd na Štědrý den, nebe v puse i v bříšku.

 

vernon

0x
Řízky jedině z fritézy.

 


0x

Mamka to tak dělávala (už se jí na to nezeptám). Ale vím, že šlo o domácí hovězí řízky; tedy poměrně tuhé maso, které by se na pánvičce normálně nepropeklo. Pekla je v uzavřeném pekáči, na sádle, při nízké teplotě - třeba při 160°C. Ale předpokládám, že trouba byla zpočátku nahřátá na víc, potom se teplota stáhla na těch 160 (možná i 150)°C.

 

trtr

0x
Zdravím, recept starého praktika. Řízek osmažíme na sádle/másle/oleji, pak narovn áme do hliněného hrnce, nahoru kostka másla a, šup nechat dojít v klasické troubě u kamen. To byly řízečky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]