Nejste přihlášen/a.
Prosím, smažíte řízky v troubě? Pokud ano, poradíte, jak na to?
id, to s tím chlebem, to je skvělý nápad. Žádné papírové ubrousky! Jak jednoduché. Děkuji, budu používat.
Jurajo, kdo dopéká manžela v troubě? To si může dovolit jen nanejvýš nějaká Babajaga.
Hezké vypečené Vánoce. Jaga.
No jo no.
To je tak, když si to člověk po sobě nepřečte
Paní Jago pozor na Jeníčka s Mařenkou, to já jen tak pro upřesnění
Vám taky
Když jsem s tátou chodila na ryby tak jsme ryby dělávali takto: Nasolit, mouka s paprikou, v ní obalené ryby, osmažit rychle a prudce na pánvi. V troubě vymaštěný pekáč s plátky cibule a na to průběžně pokládat usmažené řízky a v nechat dojít.
Znám, znám, ale ještě lepší jsou rybí škvarky.
Rybu ka kostičky. (proužky)
Smíchat mouku s pepřem. Může být i trocha česneku
Vše strčit do igelitového sáčku,
Protřepat
Nechat chvilku odležet
No a stačí už jen zprudka osmahnout.
Na konec nechat na chvilku na papírové utěrce, odkapat od oleje.
No a pak už jen stačí kousek chleba, kdo má rád pivečko tak není problém.
Dobrou chut
Mamka to tak dělávala (už se jí na to nezeptám). Ale vím, že šlo o domácí hovězí řízky; tedy poměrně tuhé maso, které by se na pánvičce normálně nepropeklo. Pekla je v uzavřeném pekáči, na sádle, při nízké teplotě - třeba při 160°C. Ale předpokládám, že trouba byla zpočátku nahřátá na víc, potom se teplota stáhla na těch 160 (možná i 150)°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.