Nejste přihlášen/a.
Ahoj, děláte si někdy doma slané mandle? Namočím v horké vodě, oloupu a i když je ještě vlhké posypu jemnou solí, nechám uschnout, tak mi ta sůl při pražení na pánvi opadá a skoro slané nejsou. Jak to udělat aby byly jako ty koupené?
Předně nenamáčet do teplé vody, ale jen spařit a to vroucí vodou (ve vroucí vodě nechat max minutu), jinak změknou a jsou nanic. Pak je na pávni na oleji opražím a pak je nasypu do soli. Té soli mnohem víc, než je potřeba k osolení mandlí, musí v ní být doslova zahrabané (odhadem tak 0,5kg soli na 200g mandlí, víc nevadí). Pak ještě za tepla si je po kouskách tak nějak přehazuju z ruky do ruky, čímž z nich ta sůl opadává a když jsou slané tak akorát, je hotovo a vezmu další hrst. Oleje dávám jen málo a i tak ho většina zůstane v té soli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.