Nejste přihlášen/a.
Zavařuji běžně potraviny, ovoce, zeleninu, co se masa a hub tyče, tak tady dvojnásobnou sterilizací. Vím, že se víčko trochu nafoukne a při chlazeni to křupne a víčko se vrátí do puvodniho stavu, tentokrát nic, zavařovala jsem sulc, ale víčko bylo stále stejné. Bude to dobře zavaŕené?
Dobře zavařené víčko musí být prohnuté dovnitř. Pokud je rovné a jde prstem prohnout, je to špatně.
Sklenici otevřete, víčko i hranu sklenice prohlédněte a pečlivě očistěte, zavřete a znovu zahřejte k varu. Stačí krátce, bakterie už jsou zničené z předchozího zavařování, takže jde už jen o to náležité přicucnutí víčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.