Nejste přihlášen/a.
Protože je vzduchotěsný, při pečení nebude a při chladnutí vzduch pod těstem zchladne a unikne. Je třeba trošku popíchat špejličkou nebo zamotat tak, at se vzduchová kapsa nedělá. Když se pečou třeba kremšnyty, tak se propichují, je potřeba získat rovné, nevypouklé pláty, které se prokládají třeba pudinkem nebo tvarohem.
Bobane, já si myslím, ale rozhodně nechci mluvit za tazatele, že tím "spadniutím" myslí nšco úplně jiného. On ten štrúdl se nafoukne a po vychladnutí vyfoukne a ten krásně nafouklý kus se změní na placku. Těsto je stále listové, drobivé, křehké jen není mezi vrstvami vzduch. Ze zmrtého peču celé věky a z mrazáku nyndávánm do lednice večer, den předem. A vždycky to bylo zas a i po upečení těsto složené z lístků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.