Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Žmolky v domácím kondenzovaném mléce

Od: boban® odpovědí: 2 změna:

Zdar

3 dny zpět se domácí kondenzované mléko povedlo skvěle-na 600ml plnot mléka přišlo 200gr cukru. Žádný škraloup, žádné žmolky

včera na 1 litr plnotuč.mléka přišlo 100gr cukru krupice. Celou dobu se tvořil škraloup (to předtím nedělalo) a nakonec je to žmolkatý

V čem může být chyba? Mléka byla rozdílná-při prvním pokusu jiný výrobce než při druhým

díky

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

zirafka

5x

Myslím, že jste si odpověděl/a/ sám nebo sama. Je veliký rozdíl mezi kvalitou mléka. Nejlepší zkušenost mám s mléky z Polska, tučnost 3,2 %, ale chut daleko lepší. Můj názor.

 


škraloup se vytváří v nehomogenizovaném mléce

Škraloupy se totiž nevytvoří na takzvaném homogenizovaném mléku. Při procesu homogenizace dochází k rozmělnění tukových kuliček, které mléko obsahuje. Výsledek je, že se tuk už po ukončení tohoto procesu na povrchu mléka nevysráží.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]