Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera, v tom dešti už jsem nemohla doma vydržet a šla se proběhnout aspoň kousek, kolem našeho rybníka. Na dvou vrbách v dosahové výšce jsem našla nádherné veliké trsy sírovců. Vypadaly pěkně, ještě je žádný škodič nepolámal. A tak čtu na netu: sírovec na kari, guláš ze sírovce, sírovec v trojobalu, zpečené brambory se sírovcem...
Nedělala jsem z něj nikdy nic, ráda bych vyzkoušela. Co jste ze sírovce vařili vy a jaký to mělo úspěch? Pokud máte nějaké opravdu dobré recepty, podělte se, prosím. Uvažuji i o tom, že bych udělala špízy z masa, cibule, zeleniny a kousků sírovců. Zkoušeli jste někdy špízy ze sírovců?
Musí se houba předem povařit, nebo ji lze upravovat jako syrovou třeba dušením či pečením, bez předchozího povaření?
Děkuji - Jaga.
Slyšela jsem, že se těmto houbám říká "kuřecí maso", mají prý podobnou chut, jako kuřecí. Ale neměla jsem je dosud možnost ochutnat.
To je krása, jednou jsem ho v lese viděla, ale nedosáhla jsem.
Našla jsem toto:
Sírovec žlutooranžový se musí vždy 15 minut povařit v osolené vodě, v mléce nebo ve vývaru. Pokud najdete sírovce na neovocném stromě (př. dubu, buku, kaštanu apod.) je lepší ještě před vařením namočit sírovce na několik hodin do mléka. Z houby se tak ”stáhne” lehce nakyslá dřevitá chut.
Pak se teprve připravuje v pokrmu.
Vařila jsem ho jen jednou podle receptu na kari ale nechutnalo nám to a to si myslím že jsem dost dobrá kuchařka a ani sůl a koření nepomohlo,prostě 100 lidí, 100 chutí,za stálého míchání to letělo do záchodu !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.