Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vrstvy krému a piškoty v Tiramisu nedrží spolu

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Ahoj, Tiramisu, chutově super, domácí piškoty, ale nedrží nám vrstvy u sebe, při nabírání a položení na talířek se piškoty od krému oddělují. Prostě to nevypadá na talířku pak tak dobře. Při zajetí vidličkou do Tiramisu se to taky rozpadá
Děláno včera k večeru.
Pokud počkáme déle, piškoty víc navlhnou a budou s krémem víc držet?
Díky

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Udělat řidší krém, at se lépe vcucne do piškot.

 

ben®

2x
Dobrý den, a měl jste to přes noc v ledničce? Dobře vychlazené a rozleželé by to mohlo vydržet pohromadě. Jinak, hlavní je chut. Zdravím!
doplněno 10.08.24 11:11: Hlavně, že chutná. Možná by to drželo více pohromadě, kdyby se tomu dalo více času na rozležení (jenže, kdo to má vydržet a neochutnat ). A jsou i jídla, která nejsou na pohled vábná a přitom chutnají úžasně - např. kotlety na šlehačce.

Od dokončení dezertů byl v chladničce.
Chut je sice hlavní, ale když se odděluje krém od piškotů, tak to není moc profi práce

 


0x

Já i moje rodina, kamkoliv přijdeme a máme tiramisu, vždycky ho jíme z misky. Je pravdou, že děláme z cukrářských piškot, které máčíme v kávě s likérem a doba na navlhnutí a proležení je vždfycky delší. Tenhle, doma pečený piškot je dost suchý. Kdybyste ho pokropila kávou a likérem nebo když jsou děti, tak jsem to dělávala já, když byli vnukové malí a prokládala jsem zavařenými broskvemui, štávou z kompotu, provlhnul by a vrsva by při sobě držely. A pak by to chtělo misku, ne talířek.


doplněno 10.08.24 18:40:

Bobane, omlouvám se, měla jsem lépe číst.


Zapomněl jsem napsat, že tyhle moje domácí piškoty namáčíme taky v kávě -je to vidět na okrajích piškotů (jsou tmavé)
Cukrářský piškoty už nechci, moje jsou daleko lepší.
A nejsem ženská
piskotek

Boban, je zcela jistě fain, že jste si sám upekl piškoty. Ale je tu drobný dodatek. Neuvedl jste, jaký čas uplynul do doby pečeni piškotů.

Zcela jistě nestačily běžně provlhnout po upečení a tak i namáčení nesplnilo ten správný efekt.


Asi tak 16hodin uběhlo od upečení piškotů do doby jejich namáčení

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]