Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na hrachovou kaši?

Od: ferda odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,moc vařit neumím,uvařil jsem hrách,ale kaši chci dělat,tedy mixovat zítra, už musím spát.Zatvrdne to?Omylem jsem z ní slil vývar,který obvykle užívám,když je moc hustá.Pridavate sádlo a cibulku?Děkuju za rady co s tím.Franta

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

2x

Namočím neloupaný hrách přes noc, vařím v neosolené vodě s hrstí majoránky do měkka, pak přidám sůl a česnek, přejdu varem, aby česnek nekvasil, našlehám nebo krátce pomixuji, a hotovo. Cibulku smaženou a sádlo /ideálně husí n. kachní/ dávám až na talíři. Někdy pro vylepšení vařím hrách s kouskem mrkve, cibule a celeru. Ředím případně horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.

Někdo si udělá předem cibulovou jíšku a na závěr ji zchladlou vmíchá do rozvařeného hrachu a krátce podusí. Pak teprve mixne. Pak je kaše hladší tou moukou.

Bacha, šlehat, nebo mixovat krátce! Jinak vysoké otáčky rozsekají škrobové zrno a z kaše je pak lepidlo. Totéž platí pro bramborovou kaši.

liska5

Naředíš ráno horkou vodou. A přidáš cokoliv povařené. Syrové ingredience / česnek/ jen když se kaše sní hned. Při skladování jinak brzo kvasí. Příště vývar neslévat! Když je hrách měkoučký a ochucený, tak nemixuji, dobré je to i tak.

liska5

Opr.: ...loupaný hrách, nebo půlený.../Omyl se mi vloudil už do druhého slova, když jsem myslela na nesolení. Sorry./

 

ferda
10.08.24 12:06

Dekuju

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hrachová kaše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]