Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přátelé,
tak vánoce jsou za námi a mně se stala tato věc : jako každý rok pěkně s obaleným kaprem šup do fritáku. Některé kousky byly vynikající, jiné zcela nepoživatelné. Jakoby gumové, nedala se do toho zapíchnout vidlička! Maso zcela smrsklé, strouhanka mu byla velká! Opravdu nechápu, proč se to stalo. Byl to opravdu kapr, koupila jsem tři ryby u jednoho stánku.
Už jste se s tím někdo setkal?
Aole houby, to bylo fritákem a tžeplotou oleje. Ryba je hotová - smažená, vařená, pečená - ajncvaj. IMHO tazatelka některé kousky nechala ve více horikém oleji delší čas.
Já vám děkuji za odpověď, ale tím to opravdu nebylo. Maso ze tří ryb bylo pomíchané, nepekla se nejdřív jedna ryba a pak další. Prostě z jedné várky, co se vešla do fritáku - cca 3-4 kousky byly dva jedlé a ostatní na vyhození. Proč?
Binko, za svůj poměrně dlouhý život jsem nasmažila hodně porcí kapra, ale s tímto jsem se ještě nesetkala. Stářím to asi nebude, to by spíš bylo maso cítit bahýnkem a nebo bylo spíš "mazlavé", než pevné. A při kuchání nebyl nějaký viditelný rozdíl? Přiznám se, že jednou jsem zabíjela kapra, který už byl trochu břichem vzhůru a dýchal jentaktak. Ale na chuti to nebylo vůbec znát. Tak to jsem zvědavá, jestli se najde znalec, který tuto záhadu rozluští. Možná, že by to stálo zato, napsat dotaz třeba na Rybářství Třeboň.
Já jsem byla na večeři u mladší dcery a to bylo nemlich to samé. Akorát že smažila dva kapry na pánvích. Jsme rodina vyder a tak tuhého kapra jsem za svůj dlouhý život ještě nejedla. A jen některé kousky, asi z jednoho kapra. Byla jsem potichu, nechtěla jsem kazit chut a náladu, abych nebyla za ufrflanou. Ale sem tam ostatní taky měli poznámku. Jedla jsem spoustu ryb a spoustu druhů, ale s tím jsem se fakt ještě nesetkala. Normálně bakeliták!
Přesně tak to bylo u nás! Já a naše babi jsme měly tenhle bakelit, ostatní si pomlaskávali na dobrém masíčku. Proto jsme potom brali jeden kousek za druhým a zkoumali, zdali je jedlý ... No, některé fakt nebyly. Ještěže jsme měli ty kapry tři, při představě, že bych koupila jen jednoho a zrovna takového gumového ...
Dobry vecer, vubec by me nenapadlo, ze to nepotkalo jenom me, kupoval jsem dva kapry, samosebou ze u jednoho prodejce. Ryba byla smazena jako pokazde v trojobalu na sadle. Polovina kusu byla vynikajici jako vzdy a druha presne jak pisete. Takhle tvrdeho kapra jsem jeste nikdy nespatril a to chytam ryby a konzumuji hodne let. Ta ryba byla tak tvrda, ze se nedala propichnout paratkem, proste gumova podrazka. Nerozumim tomu a opravdu bych rad znal nejake vysvetleni, Camelot
Zdravím, Camelote,
tak já vážně nevím ... byla jsem přesvědčena o tom, že rybí maso je jemné, měkké, ale po letošních vánocích jsem změnila názor. Nenapadá mně nic jiného, než kontaktovat nějaké odborníky, jestli by měli nějaké kloudné vysvětlení. Jinak budu o příštích vánocích celá nesvá, abych zase neměla gumovou podešev. Ikdyž - jak to poznáte, když u stánku kupujete ryby? Binka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.