Nejste přihlášen/a.
bramborový knedlík a cibulka do zlatova... A samozřejmě pivo... Gurmáni už polykají sliny!
Cibulka do zlatova, slaďounká, jemně křupavá, to je předmět mého dotazu. Jak na to? Už ji smažím nějaký pátek, dá se říci že i sobotu, ale málokdy se mi podaří taková, jakou mám nejraději. Jediné, co mi jde dobře, je labužnické poválení po jazyku, vychutnávání jemného křupání mezi zuby a obřadné nasávání vůně.
Prosím o Vaše technologie, finty, postupy, osvědčené recepty, at nemusím experimentovat a hledat už dávno vynalezené.
Jak nejlépe nakrájet, na kolečka v celku - na hrubo, po vláknech - křížem, solit - nesolit, teplota oleje, nasucho - plavat, míchat, podávat?
Nečekejte dlouho s radami, víte sami, jak člověk trpí, když se nemůže dočkat... Díky!
Tak to je kolego velice těžká otázka - ač se to nezdá. Je to i můj problém. Prostě někdy se to povede lépe, někdy se to prostě nepovede. V každém případě bych doporučila cibulku na kolečka, dát na rozpálený tuk (sádlo, olej) a nepřeplnit pánev. Dokonce se i doporučuje cibulku poprášit moukou. Ale já si myslím, že hodně záleží na druhu cibule. To, co se prodává zrovna v tomto čase, je taková vodnatá cibule, kde by ani kouzla nepomohla. Pod slupkou je ještě jedna "divná" vrstva, kterou také sundávám a maximálně přihodím do vývaru. Takže si myslím, že na druhu cibule určitě také hodně záleží. Jinak jsem našla, že tento problém trápí hodně lidí a doporučují místo cibule porek. Ale to nemám vyzkoušené.
smazena cibulka 6.11.2005 8:06:00 Vim, ze mnoho lidi to nemuze vubec pozrit, ale u nas to leti. Nejvice na klofane brambory. Cibulka pekne opecena na sadle a k tomu kysele mleko. Vzdy mne to pripomene moje detstvi a pak vecery na chalupe. Jen me vzdy vadilo, ze cibulka dlouho nevydrzela krupava a tak jsem jednou zkusila porek. Byla jsem prekvapena - zustal krupavy, krasne opeceny a to i kdyz jsem ho skladovala v lednicce v igelitovem pytliku po nekolik dni. Od te doby pouzivam zasadne porek. Krajim ho na kolecka nebo na slabe tycinky okolo 5 cm a vypada to krasne nejen na bramborove kasi ci bramborovych knedlikach, ale i na ruzickove kapuste nebo zelenych fazolkach. Nejlepe je porek smazit v trochu vetsim mnozstvi oleje a da se pouzit i zelena cast. Ma vybornou porkovou jemnou chut. | Jana Han | ||
Re: smazena cibulka 7.11.2005 6:56:00 Súhlasím s vami, ja tiež často používam pór. Zelená čast narezaná na tenulinké kolieska je výborná aj do šalátov. Surová pravdaže. | Tereza Jarčušková |
Ja mám skúsenost takúto: Cibuľu krájam nadrobno, oleja nesmie byt veľa ( nesmie v nom cibuľa plávat ), ale ani málo, tak, aby sa ním pekne "obalila",restovat na silnejšom plameni, neposolit počas restovania a miešat. Ak sa to všetko dodrží, malo by sa to podarit.A tá mast (sádlo) je na to výborná!
Také to mám rád,přesně jak to popisuješ.Včera jsme to Moravské uzené dojedli.A zelí samozřejmě kysané,vlastní výroba,a na sladko po moravsku.Ale tu cibulku,to je asi věc praxe,to v žádném receptu nenajdeš.U každého kuchtíka bude trochu jiné.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.