Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak osmažit cibulku do sladka?

Od: hejkal® odpovědí: 5 změna:

bramborový knedlík a cibulka do zlatova... A samozřejmě pivo... Gurmáni už polykají sliny!

Cibulka do zlatova, slaďounká, jemně křupavá, to je předmět mého dotazu. Jak na to? Už ji smažím nějaký pátek, dá se říci že i sobotu, ale málokdy se mi podaří taková, jakou mám nejraději. Jediné, co mi jde dobře, je labužnické poválení po jazyku, vychutnávání jemného křupání mezi zuby a obřadné nasávání vůně.

Prosím o Vaše technologie, finty, postupy, osvědčené recepty, at nemusím experimentovat a hledat už dávno vynalezené.
Jak nejlépe nakrájet, na kolečka v celku - na hrubo, po vláknech - křížem, solit - nesolit, teplota oleje, nasucho - plavat, míchat, podávat?

Nečekejte dlouho s radami, víte sami, jak člověk trpí, když se nemůže dočkat... Díky!

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

3x

Tak to je kolego velice těžká otázka - ač se to nezdá. Je to i můj problém. Prostě někdy se to povede lépe, někdy se to prostě nepovede. V každém případě bych doporučila cibulku na kolečka, dát na rozpálený tuk (sádlo, olej) a nepřeplnit pánev. Dokonce se i doporučuje cibulku poprášit moukou. Ale já si myslím, že hodně záleží na druhu cibule. To, co se prodává zrovna v tomto čase, je taková vodnatá cibule, kde by ani kouzla nepomohla. Pod slupkou je ještě jedna "divná" vrstva, kterou také sundávám a maximálně přihodím do vývaru. Takže si myslím, že na druhu cibule určitě také hodně záleží. Jinak jsem našla, že tento problém trápí hodně lidí a doporučují místo cibule porek. Ale to nemám vyzkoušené.

smazena cibulka
6.11.2005 8:06:00
Vim, ze mnoho lidi to nemuze vubec pozrit, ale u nas to leti. Nejvice na klofane brambory. Cibulka pekne opecena na sadle a k tomu kysele mleko. Vzdy mne to pripomene moje detstvi a pak vecery na chalupe. Jen me vzdy vadilo, ze cibulka dlouho nevydrzela krupava a tak jsem jednou zkusila porek. Byla jsem prekvapena - zustal krupavy, krasne opeceny a to i kdyz jsem ho skladovala v lednicce v igelitovem pytliku po nekolik dni. Od te doby pouzivam zasadne porek. Krajim ho na kolecka nebo na slabe tycinky okolo 5 cm a vypada to krasne nejen na bramborove kasi ci bramborovych knedlikach, ale i na ruzickove kapuste nebo zelenych fazolkach. Nejlepe je porek smazit v trochu vetsim mnozstvi oleje a da se pouzit i zelena cast. Ma vybornou porkovou jemnou chut.
Jana Han
Re: smazena cibulka
7.11.2005 6:56:00
Súhlasím s vami, ja tiež často používam pór. Zelená čast narezaná na tenulinké kolieska je výborná aj do šalátov. Surová pravdaže.
Tereza Jarčušková

 

ludmila*

2x

Ja mám skúsenost takúto: Cibuľu krájam nadrobno, oleja nesmie byt veľa ( nesmie v nom cibuľa plávat ), ale ani málo, tak, aby sa ním pekne "obalila",restovat na silnejšom plameni, neposolit počas restovania a miešat. Ak sa to všetko dodrží, malo by sa to podarit.A tá mast (sádlo) je na to výborná!

 

cacab*

2x

Ta moje jí dělá ve fritáku,na kroužky nakrájená cibule a hozená do rozpálenýho oleje. Je křupavá a dává jí taky na omáčky ke knedlíkua rýži(vídenská, guláš)

 

jabraka*

0x

Také to mám rád,přesně jak to popisuješ.Včera jsme to Moravské uzené dojedli.A zelí samozřejmě kysané,vlastní výroba,a na sladko po moravsku.Ale tu cibulku,to je asi věc praxe,to v žádném receptu nenajdeš.U každého kuchtíka bude trochu jiné.

JABRAKA

papene*

Já místo oleje dávám sádlo a nemá to chybu.Cibul krájím, spíše na jemno.Nevim co si představujete pod pojmen na hrubo a na jemno.Každý to bere jinak.CCa 5x5mm.A do zlatova,nesolím.

Ale to sádlo tomu dá tu správnou vynikající chut.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]