Nejste přihlášen/a.
Všude, řetězce mají otevřeno celý den, menší prodejny aspoň do 11-12 hodin určitě.
Jinak to mám nastaveno tak, že jen málokdy lítám a sháním rychle něco "na zítra." Bydlím na vesnici a když jsem ve městě /obvykle návštěva lékaře/, nakoupím. Musím myslet dopředu. Pokud se mi něco líbí, či se mi líbí cena, koupím to "do foroty." Mám pěkný mrazák, tam to v pohodě počká. K tomu seznam, abych měla přehled, co tam ještě je. Pak stačí jen v předvečer sáhnout, nechat povolit a druhý den můžete kuchtit. Jaga.
Dneska: prejt a kroupy /z mrazáku/. K tomu lepenici - brambory se zelím. Zelí ze soudku, brambory ze sklípku. A bude to prima.
Bobane, uvaříte ho nebo upečete? A s čím ho budete jíst? Nazapomeňte na pivečko. Koleno je tučné a bez piva se špatně tráví. Můžu nevyžádanou radu? Co nesníte, posolte, popepřete, troška papriky a zabalte jako váleček do alobalu. Pak budete mít skvělý nářez-lisované koleno. Brávali jsme tohle k vodě, na ryby, nakrájeli na chleba. Pruty ve vodě, oheň, kytara, čaj s rumem. Tak si představuji nebe!
Bezva plán!
Bobane, když píšete o té tlačence - myslím si, že právě Vám jsem dávala před časem podrobný recept na domácí tlačenku, jak jsme ji dělávali o zabíjačce. Koleno jsme nedávali. Do tlačenky: na kostky nakrájený ovar. Nejlépe z plecka, kdo má rád tučnější, může přidat i kousek laloku. Z drůbků vařený stažený jazyk na kostky a srdíčko. Někdo dává i vařená játra, my ne. Česnek, pepř, majoráku, sůl, dostatek dobrého vývaru z ovaru. Nejdůležitější jsou doměkka uvařené a pomleté vepřové kůže. Ty způsobí právě to, že tlačenka ztuhne a je, jak říkávala naše babička "jako řemen."
Koleno jsem vařila do sulcu. Ale to se dělá zase trošku jinak. Dobrou chut. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.