Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kde sehnat zítra ve svátek vepřové koleno s kostí?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Kde sehnat zítra ve svátek vepřové koleno s kostí?
Díky

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


11x

Zdravím,

Cyril a Metoděj a taktéž Honza Hus nejsou svátky že by obchody mělo zavřeno..

Takže pokud nebude vyprodáno, kupte kdekoliv..

 

spu

8x

Kaufland, Tesco, Albert, Lídl, Billa, Penny

halamus
04.07.24 21:08

Globus.

 


8x

U řezníka?

halamus

Myslel jsem si, že malá řeznictví budou mít zavřeno. Páč v docházkové vzdálenosti do 10 minut mám dvě řeznictví, udělal jsem si malou večerní procházku.
1. řeznictví - zavřeno
2. řeznictví - otevřeno jako v sobotu (dopoledne), v sobotu bude zavřeno

Jak to budou mít jiná řeznictví, netuším.

Taky znám řeznictví, které je zavřené, ale již mnoho let...

 


2x

Všude, řetězce mají otevřeno celý den, menší prodejny aspoň do 11-12 hodin určitě.

Jinak to mám nastaveno tak, že jen málokdy lítám a sháním rychle něco "na zítra." Bydlím na vesnici a když jsem ve městě /obvykle návštěva lékaře/, nakoupím. Musím myslet dopředu. Pokud se mi něco líbí, či se mi líbí cena, koupím to "do foroty." Mám pěkný mrazák, tam to v pohodě počká. K tomu seznam, abych měla přehled, co tam ještě je. Pak stačí jen v předvečer sáhnout, nechat povolit a druhý den můžete kuchtit. Jaga.

Dneska: prejt a kroupy /z mrazáku/. K tomu lepenici - brambory se zelím. Zelí ze soudku, brambory ze sklípku. A bude to prima.

 


2x

Bobane, uvaříte ho nebo upečete? A s čím ho budete jíst? Nazapomeňte na pivečko. Koleno je tučné a bez piva se špatně tráví. Můžu nevyžádanou radu? Co nesníte, posolte, popepřete, troška papriky a zabalte jako váleček do alobalu. Pak budete mít skvělý nářez-lisované koleno. Brávali jsme tohle k vodě, na ryby, nakrájeli na chleba. Pruty ve vodě, oheň, kytara, čaj s rumem. Tak si představuji nebe!


doplněno 05.07.24 10:38:

Bezva plán!


@babkazov

budu dělat vepřovou tlačenku

 


0x

Bobane, když píšete o té tlačence - myslím si, že právě Vám jsem dávala před časem podrobný recept na domácí tlačenku, jak jsme ji dělávali o zabíjačce. Koleno jsme nedávali. Do tlačenky: na kostky nakrájený ovar. Nejlépe z plecka, kdo má rád tučnější, může přidat i kousek laloku. Z drůbků vařený stažený jazyk na kostky a srdíčko. Někdo dává i vařená játra, my ne. Česnek, pepř, majoráku, sůl, dostatek dobrého vývaru z ovaru. Nejdůležitější jsou doměkka uvařené a pomleté vepřové kůže. Ty způsobí právě to, že tlačenka ztuhne a je, jak říkávala naše babička "jako řemen."

Koleno jsem vařila do sulcu. Ale to se dělá zase trošku jinak. Dobrou chut. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]