Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Velikonoční nádivka z uzenym masem

Od: begi25® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.Budu dělat viz.předmět otazky.Četl sem návod že uzene moravské se má vařit a s tím vývarem zalít rohlíky místo mléka.Ingredience znám.Ted mně napadlo že do smesi bych dal restovanou cibulku sušenou.To je muj nápad.Ale hlavně se my jedná jestli vařit uzené,a nebo rohliky zalít mlékem.Děkuju za rady.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Určitě maso uvařit a vývar použít na namočení veky/rohlíků/. Co si tam kdo dá, takovou bude mít chut. 100 lidí 100 chutí. pokud máte rád chut smažené cibulky dejte si ji tam . Já radši klasiku.

 

nov

2x

Staročeská velikonoční nádivka:

200 g vepř. bůčku, 200 g uzeného masa, 2 žemle, 80 g másla, 6 vajec, sůl, pepř, jarní byliny: kpřiva, libeček, cibulová, česneková a petrželová nat.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přidáme upečený, vykostěný a na kostičky nakrájený vepř. bůček a na nudličky nakrájené vařené uzené maso. Pak přidáme na kostičky nakrájené žemle zvlhčené vývarem z uzeného masa, špetku mletého pepře, hrst nasekaných mladých kopřiv, drobně nakrájené 2 - 3 zelené natě a pokrájenou malou snítku libečku (je hodně aromatický). Promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs rozložíme do vymazaného pekáčku a zapečeme asi 20 min. v troubě.

P.S. ta smažená sušená cibulka tam nepatří.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uzení bůčku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]