Nejste přihlášen/a.
Dycky mě babička říkala že fazole mohou být po nesprávném vaření i jedovaté. Když jsem uvařila směs mletého masa se sterilovanými červenými fazolemi z plechovky a zůstalo toho ještě hodně, můžu to zamrazit? Nebudou potom ty červené fazole jedovaté? Děkuji za odpověď. ...
Nepamatuji se, jak se ten "jed" ve fazolích jmenuje. Že by se z něho umřelo, to ne, ale střeva ho těžce zpracovávají a navíc plynují, nadýmají. A to tak, že hodně. Právě proto se fazole, před vařením, na noc namáčejí a voda se několikrá vymění. Právě tou vodou se škodlivá látka vyluhuje, vyplaví. Totéž platí o hrachu. Zpracováním v konzervách je látka pryč. Když nespotřebuji celou konzervu, dám na mrazák a tam v klidu počkají, až je budu potřebovat. Totéž platí o zamražené hotovce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.