Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Můžou se zmrazit vařené fazole?

Od: dominickaaa odpovědí: 4 změna:

Dycky mě babička říkala že fazole mohou být po nesprávném vaření i jedovaté. Když jsem uvařila směs mletého masa se sterilovanými červenými fazolemi z plechovky a zůstalo toho ještě hodně, můžu to zamrazit? Nebudou potom ty červené fazole jedovaté? Děkuji za odpověď. ...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Nebudou, nemějte obavy...to by ty vařené, průmyslově zmrazené potraviny byly jedovaté?

 

nov

4x

Jedovaté jsou pouze syrové fazole, nebo nedovařené.

 

ben®

2x
Dobrý den, jedovaté nebudou - sterilizace a následný var to jistí (zmrazení a později rozmrazování to nezmění). Zdravím!

 


0x

Nepamatuji se, jak se ten "jed" ve fazolích jmenuje. Že by se z něho umřelo, to ne, ale střeva ho těžce zpracovávají a navíc plynují, nadýmají. A to tak, že hodně. Právě proto se fazole, před vařením, na noc namáčejí a voda se několikrá vymění. Právě tou vodou se škodlivá látka vyluhuje, vyplaví. Totéž platí o hrachu. Zpracováním v konzervách je látka pryč. Když nespotřebuji celou konzervu, dám na mrazák a tam v klidu počkají, až je budu potřebovat. Totéž platí o zamražené hotovce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]