Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí kváskový chléb

Od: miro® odpovědí: 5 změna:

Hezký den přeji.

Prosím poraďte: Jak ovlivnit, aby upečený domácí kváskový chléb, neměl tvrdou (tvrdší kůrku). Aby kůrka domácího upečeého chleba měla podobnou konzistenci jako kupovaný chléb.

Děkuji -miro


 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

2x

Ten dotaz tu byl nedávno i s vláknem odpovědí. Myslím, že řešení bylo v délce a teplotě pečení. Ta se během pečení měnila.

 


1x
Takže v tomto případě jen chemie a zase chemie... Vždyt ta kůrka na domácím chlebu je to nejlepší..
Pokud ho uložíte do textilu, k tomu určeném, trochu po dvou dnech změkne
Podívejte na složení chleba, budete se asi divit, co vše obsahuje
doplněno 19.03.24 11:55: Chléb Šumava
Složení: pšeničná mouka, voda, žitná mouka, droždí, sušené podmáslí, jedlá sůl kamenná, kmín, kvasová kultura, pšeničná vláknina mikrogranulovaná, pšeničný lepek, enzymy, kypřící látka E917, látka zlepšující mouku E300, protispékavá látka E535, regulátor kyselosti E500. Minimální trvanlivost 48 hodin.
Domácí chleba...mouka pšeničná, žitná?, kvásek, sůl, kmín, voda
doplněno 19.03.24 11:59: Pro zajímavost
jimejinak.cz/...
honzinek

Souhlasím na 1000%. To byl taky důvod, proč jsme doma zahodili pekárnu a začli péct v troubě. Z pekárny lezla vždy buchta, ne chleba.

Dodám, že domácí pečení je, pro mě, o neustálém experimentování a zkoušení nových postupů. Pro mě to bylo vždy nejvíce vzrušující. Zkoušet jiné poměry, jiné mouky, teploty, časy...

 

asd1

0x

Hlavně na začátek pečení do trouby dolu plech a ma něj nalít vařící vodu = začátek se peče v páře. Pak vychytat dobu a teplotu pečení, případně i mouku/ kombinaci..

 


Vřele děkuji všem. Je to asi o experimentování a nalezení vlastního postupu pro vlastní podmíky.

Dík -miro

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]