Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Naklíčená zelenina,naklíčená cibule do hovězího vývaru

Od: susina odpovědí: 8 změna:

Nějak si nemohu vybavit,jestli maminka použila někdy např. naklíčenou cibuli do vývaru,jinak klíčí mi i střed česneku,brambory jen špičky,jinak větší zatím nejsou (ty vyhazovávvám).Vývar se bude táhnout min.2 hod a váhám,co vy na to...

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Žádnou zeleninu nedávat do vývaru, který se bude táhnout ještě 2 hodiny. Místo zeleniny z toho bude nechutná kaše.

Vývar dělat čistý, jen z masa a kostí. Po delší době /tažení/ jej přecedit, vložit do něj zeleninu a chvíli dovařit, aby změkla. Nakonec vložit předem uvařené těstoviny, nejlépe domácí.

Jinak zpracovávám celou tu klíčící cibuli, ničemu to nevadí. Česnek obvykle prolisuji, takže i s tím zeleným klíčkem. Letos mám ale štěstí, neklíčí mi zatím cibule ani česnek.

Z brambor klíčky olámat, vyhodit, brambory okrájet, následně použít. Jaga.

susina

Tady si nerozumíme,vývar umím udělat,vím,v kterou dobu tam přidám zeleninu,ale nevadí.

Jde mi výhradně o tu vyrostlou cibuli,jinak je tvrdá,takže díky mám to už nachystané,takže ok

spu

Několikahodinové "táhnutí" vývaru je mýtus a neustále se opakující klišé.

susina

Já to vím,nenaletěla jsem na 4 hod/přesnoční táhnoucí vývar,ale 2 hod. to potřebuje,jsou tam hovězí kosti harfy a to chce dostat sílu ven

 


0x

Já táhnu vývar se zeleninou od té chvíle, kdy seberu pěnu a dodám kuličky-pepř, nové koření. Nevím čím to je, ale nikdy se mi zalenina nerozvařila. Vždycky byla pevná. Je fakt, že vývar neklokotá. Nejmenší hořák úplně ztlumeny. Od cca 8. do 11,30. Cibuli mám ráda, když má zelený vršek. Dokonce jim dávám do suché skleničky a do stínu, aby pustila zelené. Neloupu ji nikdy. Česnek? Několikrát tady bylo zmíněno, že se z česneku má vybrat klíček a vybrat až z vnitřku stroužku. Nikdy jsem to nedělala a navíc, teď jsem četla zase nějakou velkou moudrost v ženském časopise, jak je dobře dát česnek naklíčit a použít ho do polévky. A nikdy, vůbec nikdy "zázračné" zelené klíčky nevyhazovat.

 

liska5

0x

Jestliže Vám vadí klíčky cibule a česneku, tak je odřízněte a nasekejte syrové a vmíchejte do tvarohu nebo rybí pomazánky. Ty zelené mladé listy cibule se rychle rozvaří, což je na škodu vývaru i Vám, že se okradete o vitamíny a enzymy. Třeba já bych si je nasekané syrové dala až do hotové polévky, tak jako se dává pažitka.

Nechci zbytečně diskutovat, ale přece se vývar scedí, zelenina nakrájí a dodá se čerstvé nadrobno nasekané zelené. Vzpomněla jsem si, že jsem viděla, jak babička hned ráno, všechno rychle uvedla k varu a když polévka napěnila, celou ji vylila do umývadla, hrnec a maso opláchla, napustila studenou vodu a znovu dala na sporák, na okraj plotny. A pak přidala zeleninu. Když je pěny hodně, také to tak dělávám. Na chuti to sice nepřidá, ale polévka je čirá a nemám tak zapatlaný hrnec. Už se těším na libeček, ty klacky dávám hned od začátku a nakrájené listy až při dokončování. 10 žen a 20 receptů na totéž, že?

 

jp

0x

Naklíčenou cibuli a česnek spotřebuji celé, dávám dopolévky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]