Nejste přihlášen/a.
Keďže systému sa nepáčí,že prepečená chrumkavá kôrka na chlebe mi chutná ,tak aj vysvetlím,že aká kôrka na chlebe bude je výsledkom zloženia chleba a technológie pečenia. Čiže, musíte sa naučit na vašej rúre nastavit časy pečenia pri jednotlivých teplotách a to skúšaním. Je to presne tak ako u elektrických pásovych peciach,kde chlieb ide po železnom roštovým pásom v peci cez časti s rozdielnou teplotou. U niektorých typoch chleboch,tam tá chrumkavá kôrka sa vytvorí vždy a zmäkne až keď chlieb stratí svoju čerstvost a nasiakne kôrka vzdušnou vlkostou. Sám som ako mladý chlapec videl ako sa dával chlieb na pás,potrel sa vodou kefou a keď sa dopiekol,zase sa potrel vodou. Toľko,čo si pamätám z rozprávania uja,vyučeného pekára s viac ako 50- ročnou praxou.
V některých pekárnách mají smetáček, namočí ho do studené vody a každý chleba, ihned po vytažení z pece, přetřou. Naše stařenka pekla kulatý cheba a také ho studenou vodou přetřela ihned po vytažení z pece.. Honzíkovy buchty také mívají tvrdou kůrku a také je dobré přetřít je studenou vodou. Peču jednu bábovku, mívá kůrku také hrubou a tvrdou. Do studené vody vymačkám citron, osladím a štětečkem bábovku přetřu. Má pak zajímavou chut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.