Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vařená vejce - jak zbavit skořápky

Od: tm odpovědí: 11 změna:
Občas vařím vejce. Některá jdou krásně zbavit skořápky, některá ne a ještě se s kořápkou trhá i bílek. Máte nějaký fígl, jak na to, aby se dobře loupaly? Nechat schladit ve vodě, na suchu, loupat horké nebo prostě to je závada na vejcích...

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Po uvaření hned slít vodu, pustit na vejce hodně studenou a nechat chvíli téct - musí se rychle zchladit a když je jen necháte ve studené ležet zahřívá se a nemá to ten efekt. Ale taky záleží na stáří/skladování, respektive "vyschlosti" vejce.

 


7x

Syn me nedavno ukazal genialni a 100% fungujici figl. Od te doby je kazde vejce jako ze zurnalu. A navic je to i rychly zpusob loupani ve srovnani s loupanim prsty. Je jedno, zda je vejce nove, stare, studene nebo teple.

Naloupnout u sirsi spicky, kde je vzduchova bublina, vzit malou lzicku, strcit pod skorapku a objet s ni vajicko dokola. Skorapka se krasne odloupne a vajicko je behem chvilky nedotcene venku.

Jednoznacne doporucuji zkusit. Je to tak jednoducha a pritom spolehliva kravina, ze se pouze divim, ze to neni vseobecne zname.

Taky jsem tento způsob kdesi viděl a používám. Je to super a hlavně hned.

tm

Vyzkouším... ))

 

farm

0x

Vařit vejce vložíme do vroucí vody. Po uvaření: Rychle slít vroucí vodu a dát studenou a měnit i několikrát - tedy pokud se vajíčka nemají jíst teplá. Hůř se loupou méně čerstvá vajíčka, také častěji pukají. Anebo video:


Čerstvá vejce se loupou nejhůř. Starší jdou ze skořápky mnohem líp.

Jj domáci se dávala čerstvá dolů a na spotřebu se brali ty z nejvyššího patra .Měli jsem třena i 6-7ptal s vejci na sobě! Vždy od domácích šli loupat dobře a nikdy se snima nemuseli žádné fičury jak prodce zchladit atd.

Dnešní mi přijdou že jdou relativně dobře jen bílá z drůbežárny. Když jsem nechal od domácí 14 dnů uležet a současně použít i ony fičury, tak stejně šli pořád špatně.

 

liska5

0x

Do studené vody a natukat je pod hladinou o vnitřek hrnce z více stran, aby se ta voda natáhla pod skořápku. Jak trochu zchladnou, mělo by to jít oloupat. Špatně se loupou ta zcela čerstvá.

 

id

0x
Před vložením do vřelé vody vejce na širším konci naklepnu o linku. Uvařím, sleju, napustím hrnec studenou vodou a nestarám se. Schládnutá vejce ještě o linku naklepnu a na 2 či 3 kusy sundám skořápku. A to i u vajec den starých.

 

oli

0x

Někdo tvrdí jí, že vaří v osolené vodě...

 


0x

Je dobré mít v mrazáku kostky ledu, když po uvaření zalejeme vejce studenou vodou, přidáme do ní pár kostek ledu. Nemusíme pak stále vodu měnit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]