Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Výborný hospodský guláš z vývaru z vepřového kolena

Od: davy odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
prosím neumíte někdo uvařit opravdu dobrý gulášek pravého hospodského typu? Slyšel jsem o guláši z vývaru vepřového kolena.
Pokud někdo opravdu umíte, nenapíšete mi postup a recept?
Chtěl bych se ho naučit.
Děkuji vám

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Já si myslím, že vývar z kolena do guláše nepatří. Do vývaru patří uvařené kroupy, na kostičky brambor, majoránka a česnek. Na jednom receptu se nikdy, vůbec nikdy nemůžeme shodnout. Každý pokládá ten svůj za nejlepší. Jen u zásady, že cibule má být tolik, kolik je masa, na tom bychom se měli shodnout. Ale jinak už jsou suroviny a postupy rozdílné. Někdo používá kečup, někdo rajský protlak, někdo vůbec ne. Někdo papriku, někdo ne. Někdo zahuštuje moukou, jiný chlebem, jiný opečenými a rozvařenými kostkami chleba, jiný nastrouhaným bramborem, jiný tvrdí, že cibule na zahuštění stačí. Někdo strouhá česnek na poslední chvíli, jiný ho smaží s cibulí. Někdo majoránku, jiný kmín. Jen věřte, že v hospodě se kuchař s gulášem vůbec nepáře! Čím jednodušší, tím lepší.


doplněno 04.02.24 10:53:

Ještě bychom se mohli shodnout na tom, že masa, na velké kostky by mělo být hodně a při smažení a vaření se nemá spěchat. aby maso s cibulí dalo štávě chut.

davy

Děkuji za popsání zásadních postupů, tyto informace se mi hodí

Kdyby se ti podařio uvařit ho opravdu hodně, klidně uvař kyselé zelí, slij a pak do něho vmíchej ten guláš. Můžeš vylepšit smetanou.

Kdyby se ti podařio uvařit ho opravdu hodně, klidně uvař kyselé zelí, slij a pak do něho vmíchej ten guláš. Můžeš vylepšit smetanou. Nic nevymýšlej se zeleninou nebo čímkoliv jiným! Buď vaříš guláš nebo maso na zelenině. To jsou jiná jídla, ale guláš ničím vymyšleným nevylepšuj Můžeš akorát na talíři nasypat kolečka cibule. A už nic!

 

id

4x
Lidičky, já bych se připojila k dotazu. Myslím, že vařit umím, ale hospodskej gulášek neudělám. Kde je příčina nevím. Že by snad ohřívali guláš týden a tím je lepší?
Kdo vařil v hospodě nám snad prozradí fígl. Ď.
Vývar z kolene fakt ne.

 


4x

Zkuste něco z toho . Časem to jistě vychytáte.

 

ben®

3x
Dobrý den, ten fígl je v tom, že se nechá cibule s paprikou i gulášek mírně připálit, hotový se podává nejdříve druhý den a opět se opakovaně ohřívá. Zdravím!
doplněno 04.02.24 12:36: akryl - v hospodě jde o chut, to není lékárna.
akryl

Takže akrylamid & rakovina

 


1x

Nemohu odolat a podělit se s prastarým receptem, kde není jen recept, ale i poučení: RECEPT

Na téhle adrese je neuvěřitelné množství zavářek a vložek do polévky. Paráda veliká!

 

davy

Dobrý den,
děkuji i tak za postupy.
Co mě ještě celkem zajímá jestli jste někdy nezkoušeli přidávat do guláše vývar z kořenové zeleniny?
Opravdu tu není někdo kdo takové pokusy někdy nezkoušel?
ben®
davy - nezkoušel, ale na hotovou porci guláše na talíři si dávám tatarku (prý se to tak dělá v lepších restauracích) a je to chutově zajímavé.

 

mate59

0x

Mně hospodský guláš vůbec nechutná.Ale ten můj ano.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zahuštění guláše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]