Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vydrží řízky bez lednice?

Od: jarin® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

taková hloupá otázka. Vydrží dnes usmažené řízky bez lednice do zítřejšího oběda? Takže vlastně už nějakých cca 12 hodin, v pokojové teplotě? Nechce se mi je dávat do lednice, protože pak jsou navlhlý a už to není ono.

Děkuji za odpověď.

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Není to hloupá otázka.

Nevím jak u Vás, ale u nás nevydrží takovou dobu. Páč se někam ztratí, nebo nesmím být doma.

Věřím ale, že si to umíte pohlídat a nic se řízkům u Vás nestane. 12 hodin není dlouhá doba na uschování řízků, ale dlouhá doba na to, aby jen tak někde ležely.

Přeji Vám dobrou chut, zkuste řízkovou pochoutku.

 


7x

Řízků nasmažím tolik, kolik počítám, že se sní. Na druhý den - zítřejší oběd, bych je dopředu nikdy nesmažila. Budou tuhé jak prkénko na maso. Nejlepší jsou totiž čerstvé. Můžete si udělat následující: dnes si připravit /naklepat, osolit, obalit/ všechny řízky. Dnes usmažit, co se sní. Zítra čerstvě usmažit zbytek. Pokud budou zítra navlhlé, znovu je přebalte ve strouhance. Ale smažit na druhý den do foroty už dnes - to opravdu ne!

Pokud jich máte moc a nevíte, co s nimi, usmažte je všechny. Přijedu. A vezmu s sebou i milanacukráře, nebydlí od nás daleko. A věřte, že si všichni užijeme prima den. Co vy na to? Jaga.

A ještě jedna rada. Pokud máte doma zbylé vaječné bílky, tak 2 kusy, v talíři je našlahat, obalený řízek do toho jednou starnou namočit /ne celý/ a tou namočenou starnou vložit do rozpáleného omastku. Pak otočit a normálně dosmažit. %Rízek je vláčný, nadýchaný. Poradila mi to někdy před 50 lety kuchařka na jedné svatbě a od té doba jinak řízky nedělám. Je to dobrota.


doplněno 27.01.24 06:33:

S tou poslední radou jsem spěchala a mám tam chyb jak máku. Promiňte.

A vezmu s sebou i milanacukráře, nebydlí od nás daleko.
Moc děkuji, již bydlím dále, ale přijedu k Vám a pojedeme spolu jinam na řízky.

 


5x

Nevím jak a kde ale povětšinou do druhého dne asi nevydrží-dříve se sežerou! Pokud se ale nesní ten den, tak jistě do druhého dne vydrží i bez lednice.

 


4x
No kdysi jsme za mladých let zrali řízky i po třech dnech vejletu a jsem tu furt. Vydrží, pokud je nikdo nesmí.

 

ben®

3x
Dobrý den, ano, budou OK. Zdravím!
P.S. Jinak specialista na řízky je zde @milancukrar .
doplněno 27.01.24 18:03: jarin - tak už máte jistě po obědě, tak nám napište výsledek, at získáme jistotu místo dohadů či odpovědí mimo.

 

ltz

3x
Řízky vydrží, jsou tepelné zpracované. Ale také to jde udělat tak, že si můžete připravené naklepané, obalenené řízky odložit na druhý den do lednice a pak je druhý den jen usmažit. Bude to hned a hlavně budou zase krásně čerstvé, křehoučké.

 

tj

2x
Řízky si klidně osmažte den předem, nechte vychladnout a dejte je do lednice. Další den si rozehřeje troubu na 200 a řízky dejte na takový ten vyvýšený grilovací roštík s nožičkami (dává se na pekáč, aby nebyl bordel v troubě), prostě aby k nim mohl horký vzduch i zespoda, nesmí ležet na rovném celistvém povrchu, jinak budou ze spodní strany rozmočené. Jak dlouho vám říkat nebudu, protože každá trouba peče jinak, ale jelikož jsou už hotové, tak jde jen o zahřátí a o to, že se olej nasáklý ve strouhance rozehřeje a řízek se lehce přesmaží-bude zase křupavý. Samozřejmě nejlepší je čerstvý řízek. Tohle se dá použít i třeba na pečené kuře, které je z mikrovlnky druhý den odporné, ale z trouby z pekáče je zase jako čerstvé, křupavé. Pokud máte troubu s ventilátorem, který horký vzduch rozhání, určitě je to obrovská výhoda, použijte.

 

aaa

1x

Moje mamina je nakládá do marinády a dá do lednice. Pak jen obalí ve strouhance a usmaží. Jsou měkčí než klasicky.

 


0x

Předpokládám, že se bavíme o řízcích v takzvaném trojobalu, což je naprostá prasárna i za čerstva, natož odleželá. Řízky nejsou archivní víno, aby se skladovaly.

Udělejte normální řízky přírodní a na "jedno použití". Bez tuku zatáhnout na pánvi, máslo, sůl pepř. Vše ostatní je zvrácenost.

ben®
ernie - pozdě, řízky už byly hotové včera a dnes budou k obědu.

Ovšem. Každý vnímáme pojem "oběd" (potažmo jídlo) jinak. Dobrou chut.

Tisíc lidí, tisíc chutí. Osobně trojobalu také neholduji a většinou dávám přednost přírodní úpravě s jedinou občasnou výjimkou, a tou je Vídeňský řízek - pochopitelně připravený z toho správného masa a správným postupem.

 


0x
Vydrží,ale v chladnu.Třeba přikryté ve sklepě,nebo na balkoně.

 

 


0x

Na talíři za oknem? A zítra kousek másla na pánev, co nejmenší plamen a řízky přihřát. Ne přesmažit. Ačlkoliv čerstvě smažený řízek je to nejlepší. Když obalím a smažím až druhý den, nechávám je přikryté v talíři se strouhankou. nejsou pak tak mokré.

 


0x

Když budete mít velký hlad, tak nevydrží

 

luxpe

0x
Řízky vydrží bez chladničky 6 až 8 hodin, protože po 12 hodinách netuším jestli je nechcete mít ještě v batohu pár hodin a pak si je dát ke svačině. Jikak pokud je zkonzumujete do nějakých 16 až 18 hodin tak se nebojte nic se vám nestane.

 

tm

0x

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]