Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Máme na chalupě ovocné džemy od roku 2006. Testoval jsem dva, v buchtě po upečení normálně voní i chutnají. Při otevření skleničky nepozoruji žádný nedostatek kromě toho, že už to 100% intenzivně nevoní. V dnešní době drahých kvalitních džemů, co vy na to...?
Po dvaceti letech či snad po ještě delší době jsem našel zastrčenou skleničku s domácím džemem z mirabelek. Byl bez znaků špatného, chutnal výtečně.skonzumovali jsme jej bez jakékoliv úhony. Přesně jak píší další rádcové - není tam plíseň, chutově, vizuálně a co se týká vůně je vše OK-zkonzumovat , tím spíše když je domácí!
Kdysi před lety jsem vyřazovala ze špajzu staré džemy, marmelády, kompoty...Jeden kamarád to chtěl, že si je vezme. Naložil to na vypálení. Potom mi za to sice jakýsi destilát nabízel, ale odmítla jsem ho s tím, že by mi k tomu musel přidat i bílou hůl. Takže nevím, jak to chutnalo. Ale kamarád dosud žije a vidí dobře. Trápí ho nohy, ale to nemá s mými džemy asi nic společného. Jaga.
Tak to jste mi udělali radost. Jsou to skutečné džemy tenkrát ze zahrádky, jasně že stabilní v cukru. Plísně nejsou. Oblíbil jsem si jeden recept na koláč na plechu a ten džem rozmíchám ve vodě a poleju tím vršek té buchty. Takže do spodního těsta dávám jen 1/4 cukru než je v návodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.