Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak naporcovat hovězí držtky

Od: cekrops® odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Poprvé jsem si koupil hovězí držtky .

Ale nějak nechápu , co z nich se má nakrájet do polévky a co vyhodit.

Nemohl by mě někdo poradit?

Fotky přikládám.


 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Ten tuk na druhém obrázku odřežte. Tak jsou dost špinavý, chce to očistit, to dočerna.

Já jsem se jí navařila. Drštky se vaří vcelku, rozkrájet na menší kusy. Až po uvaření nakrájet na nudličky.

První až třetí vodu slít a teprve ve čtvrté vařit, aby byly dobré. Jestli budete vařit v papiňáku, pozor na to, protože se zvednou, když jich tam bude moc a mohl by bouchnout.

Nakrájet na větší kousky. Když jsou malý, není to zdaleka ono.

Na tenké nudličky to ani nejde, musí být větší kousky, to je jasný. Ale hlavně ne dlouhý, aby to nebylo jak špagety.

 


2x
Vcelku 2x povařit a slít,, jiak budou cítit a krájet až uvařené

 


1x

Podle mě jste koupil drštky syrové, předvařené by vypadaly jinak. Byly by vybělenější, ovařené, nebyl by tam ten tuk, vyvařil by se, aspoň zčásti, pryč.

Syrové drštky kupuji vcelku, vymnu v hrubé soli, vařím poprvé v papiňáku. Vyndám, odstraním ten lůj pryč, nakrájím na obdélníky asi 5 x 15 cm, znovu vařím v čisté vodě, trochu zasolené.

Po uvaření se už snadno nakrájí na nudličky asi 5 cm dlouhé.

Polévku vařím z dobrého vývaru, do něj kmín, podravku, orestovanou zeleninu a cibuli /na másle/, do toho ty upravené drštky. Majoránku, pepř, sladkou papriku a ždibec pálivé, sůl dle chuti. Zahustit zlatavou máslovou jíškou. Teprve ke konci, po uvaření, přidat asi 2 stroužky prolisovaného česneku. Jaga.

Drštkovku jsem vařívala ráda a s úspěchem. Drštky byly pokaždé spíš odpadem, než masem a lidé o ně příliš nestáli. Kupovávala jsem kilo za 7 Kč. Dneska stojí kilo drštěk 140 Kč, proto už drštkovku nedělám, za ty peníze si radši koupím pořádné maso.

 


Rozdělil jsem si to na 3 ks a začal vařit.

1 - "klasické" dřtky

2 - " tuk"

3 - něco jako silný červený kus držtek nakrájený na kousky

No uvidím jak to bude chutnat.

Jo a ty držtky jsem kupil již předvařené . To jsem zapoměl napsat.

liska5

Jestli byly předvařené, tak jen nakrájet na proužky a dovařit v rámci polévky. Jinak jsem zrovna chěla psát, jak je čistit, drhnout v mouce a soli...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]