Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máslo místo rostlinného tuku do čokoládové polevy

Od: boban® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

klasická poleva na například cukroví nebo likiérové špičky atd...Standard je hořká čokoláda a tuk(třeba HERA...) LZE DÁT MÍSTO ROSTLINNÉHO TUKU MÁSLO?

dík

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

okolik

6x

Ač myšlenka dobrá, tak vás bohužel nepotěším.

Máslo vám nebude držet tvar a v teple se vám sněhuláci rozpláčou. Neztuhne do podoby tuku.


díky,ale to je věc, kteeoru docela nechápu, vždyt máslo má při pokojoové teplotě podobnou tuhost jako ta HERA, nebo ne?


okolik

a stejně třeba takové likérové špice se skldují v chladničce, takže máslo by neměl být problém?

Já bych nepoužívá ani tu Heru,je též měkká. Místo Ivy jsme dávali Omegu.

 


2x

No mám nakoukaného Pohlreicha a Romana Vaňka.

Kdyby jsi před Vaňkem zmínil Heru, tak tě veme vařečkou po kebuli podobně jako Pohlreich s kečupem

Tak jsem se koukl na google a Roman tam má recept, kde je rostliný tuk Iva.

Asi to bude kvalitnější než nějaká Hera. Když to má v receptu...

m.facebook.com/...

Ořechové rohlíčky
Vánoce se opět neodkladně blíží a s nimi sezóna vánočního cukroví. Tak tady pro vás máme jeden námět z naší poslední kuchařky Sladké POKLADY české a moravské kuchyně, kde receptů na vánoční cukroví najdete o hodně víc.

SUROVINY NA TĚSTO
100 g hladké mouky
125 g mletých vlašských ořechů
250 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
125 g změklého másla

NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
100 g hořké čokolády
20 g ztuženého tuku Iva

JEŠTĚ POTŘEBUJETE
formičky ve tvaru rohlíčků

POSTUP
Všechny suroviny na těsto smícháme v robotu dohromady a hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto, které ještě propracujeme rukama a zabalíme do potravinářské fólie. Těsto necháme přes noc rozležet v lednici.
Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Těstem vyplníme formičky, vyskládáme je na plech, vložíme
do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Upečené rohlíčky necháme
2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme z formiček a necháme
vychladnout.
Oba konce rohlíčků namočíme do polevy a necháme zaschnout.

NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a promícháme metličkou dohladka.


doplněno 24.11.23 12:15:

Takže Hera je ta největší sra*ka, když se dělá ve fabrice se zubní pastou a Ramou

Kde se vyrábí Hera?

V továrně v Nelahozevsi se vyrábí téměř všechny produkty značky Hellmanns a margaríny Rama, Flora, Hera a Perla. Mezi značky Unileveru patří také zubní pasty Signal, zmrzlina Algida, čaje Lipton, kosmetika Dove a další.


doplněno 24.11.23 12:20:

Hera obsahuje

Složení Palmový tuk, rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, emulgátor (slunečnicový, lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin), jedlá sůl (0,2 %), přírodní aroma, kyselina (kyselina mléčná), vitamín (A, D).

Iva obsahuje

Rostlinné tuky /palmové RSPO MB/. Název výrobku: Jedlý tuk rostlinný jednodruhový.

...

Hera je směsicí bor*elu různých tuků, sůl, aroma, kyseliny

Iva je jeden druh tuku bez těch přidaných hnusů.

Tedy jasná volba dle mě. Roman Vaněk měl pravdu. A to jsem googlil 5 minut. Díky @boban e za tvůj dotaz. taky jsem se obohatil vědomostma.


mrknu na tu IVU dík

okolik

Jen dodám, Iva je ztužený pokrmový tuk, Takže vhodný na polevy a vytvoří hladkou polevu. Užívá se i na potahování dortů.

Unilever je učiněný poklad a pak se mnozí diví vážným nemocem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]